PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10752.jpeg
Foto: elvinstar / 123RF
2.novembrī aizsāksies sarunu cikls par tēmu "Ko patiesībā ar savu uzvedību vēlas pateikt jums bērns?" ar ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu.

Sarunas - dialogi ir sociālā atbalsta projekts ģimenēm ar bērniem un bērnu vecākiem, ar mērķi uzlabot sapratni un stiprināt kontaktu starp bērnu un vecākiem.

Ģimenes psihoterapeite Aina Poiša stāsta: "Bērna attīstība - tas ir pienākums arī vecākiem pašiem attīstīties. Saiknes ar bērnu uzturēšana, attīstīšana un nostiprināšana ir vecāku pienākums, kas ir jāapzinās, lai kontakts ar bērnu saglabātos kvalitatīvs un ilgtermiņā."

Sociālā projekta atbalstītāja Laila Atare norāda: " Mēs dzīvojam laikmetā, kurā arvien lielāka loma ir tehnoloģijām - tās prot kontrolēt, atgādināt, mācīt, izglītot, ieinteresēt, attīstīt. Tomēr tās nevar aizstāt vecākus. Tādēļ ir ļoti būtiski visiem līdzekļiem stiprināt saites starp bērniem un viņu vecākiem. Un saruna par bērnu uzvedības izpausmēm, reakcijām un to patiesajiem cēloņiem ir ļoti būtiska palīdzība labāk saprast, iepazīt savu bērnu. Jo bērns vēl ir mazs, tam bieži vien nav pietiekamu instrumentu, pieredzes vai zināšanu resursu kā saviem vecākiem labāk paskaidrot, kā viņš patiesībā jūtas, ko vēlas vai ko negrib. Dažkārt destruktīva vai " nesaprotama" uzvedība ir vienīgais veids kā signalizēt vecākiem par vajadzībām. Šis sociālā atbalsta projekts ir domāts ar mērķi, lai nodrošinātu pirmo soli situācijas uzlabošanā bērna vajadzību izpratnē caur uzvedības analīzi. Tāpēc izveidots šis sociālā atbalsta projekts sadarbībā ar ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu.

Sarunu - dialogu sērija notiks Rīgas centrā, privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Dūda" telpās, Firsa Sadovņikova ielā 18. Pirmā saruna notiks 2.novembrī plkst. 16.00. Nakamā sarunu sērija norisināsies 16.novembrī plkst. 16.00. Plānots, ka pasākuma ilgums būs aptuveni stunda. Sarunas plānotas dialoga veidā, kura laikā analizēs konkrētus gadījumus, kā arī atbildēs uz individuāliem jautājumiem.

Ieeja brīva. Dalība ir iepriekš jāpiesaka pa tālruni 28 36 46 49.