PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

asian-boys-cute-923657.jpg
Foto: Pexels
Ārlietu ministrija (ĀM) un Augstākās izglītības eksporta apvienība sadarbosies ārvalstu studentu piesaistē, tā paredz parakstītais sadarbības memorands.

Sadarbības memorands nosaka, ka Augstākās izglītības eksporta apvienībā esošās augstskolas veiks atbilstošu studentu atlasi - vispārējo un svešvalodu zināšanu pārbaudi, savukārt ĀM nodrošinās studentu savlaicīgu vīzu pieteikumu izskatīšanu atbilstoši memorandā noteiktajam laika grafikam, informēja ĀM.

"ĀM ir gandarīta par Augstākās izglītības eksporta apvienības un tās biedru apņemšanos veikt rūpīgu studentu atlasi. Tas ir labs piemērs, kuram aicinām sekot arī citas Latvijā akreditētās augstskolas," sacīja ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Sadarbības memorands ir būtisks instruments savstarpējās sadarbības veicināšanā, jo ietver abpusēju apņemšanos nodrošināt, lai studijām Latvijā akreditētajās augstskolās ieceļotu labākie ārvalstu studenti.

Sadarbības memoranda nepieciešamību galvenokārt noteica straujais studentu vīzu pieprasījumu skaita pieaugums Latvijas vēstniecībā Indijā, jo pēdējos gados izglītības eksports ir viens no Latvijas prioritārajiem darba virzieniem Indijā, informē aģentūra LETA. Tomēr ārvalstu studentu piesaistē būtiska ir kvalitatīva studentu atlase, par ko galvenā atbildība gulstas uz pašām augstskolām, skaidroja ministrijā.

Augstākās izglītības eksporta apvienības biedri ir 12 Latvijas augstākās mācību iestādes, tajā skaitā Banku augstskola, Biznesa augstskola "Turība", Daugavpils Universitāte, Ekonomikas un kultūras augstskola, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte un Ventspils Augstskola.