PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

LYRA_makslas-darbnica-e-klase.jpg
Foto: LYRA
Eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs sadarbībā ar norvēģu festivālu Insomnia turpina darbu pie Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu atbalstīta projekta LYRA, kas paredzēts bērniem un jauniešiem. 6.-7. jūnijā Liepājā, kā arī 10.-11. jūnijā Rīgā starpdisciplināras mākslas meistarklases jauniešiem vadīs komponistes Annas Fišeres un mākslinieka Miķeļa Fišera duets. To apmeklējums ir bezmaksas.

Darbnīcā galvenā uzmanība tiks pievērsta priekšmetu, kas rada skaņu, un savādu mūzikas instrumentu izgudrošanai un radīšanai. Darba procesā tiks izmantoti gan ar saspiestu gaisu darbināmi pūšamie instrumenti, gan dažādas rotaļlietas (radio vadāmās automašīnas, vintage uzvelkamas rotaļlietas utt.). Gala rezultātā tiks radīta skaņas un objektu instalācija-performance, kurā darbnīcas dalībnieki piedalīsies kā izpildītāji. Elementi no kopīgi radītā oktobrī tiks izmantoti priekšnesumā festivāla Skaņu mežs ietvaros. Darbnīcas nosaukums ir Mad Professor.

Miķelis Fišers ir vizuālais mākslinieks, darbojas tēlotājmākslā, veido objektus un instalācijas, kā arī darbojies scenogrāfijā, radot skatuves risinājumus Latvijas teātros. Piedalījies vairāk kā 50 nozīmīgās, starptautiskās grupu izstādēs un organizējis 20 personālizstādes. 2015. gadā ieguva Purvīša balvu par personālizstādi “Netaisnība” un 2017. gadā pārstāvēja Latviju 57. Venēcijas mākslas biennālē, ar ekspozīciju “Kas slikts var notikt”.

Fishers.jpg

Anna Fišere ir latviešu komponiste, kas darbojas kamermūzikas, operas, kora un vokālo ansambļu mūzikas, instrumentālo solo skaņdarbu, duetu, elektroakustiskās mūzikas un skaņu instalāciju jomās. Viens no komponistes vērienīgākajiem darbiem ir 2019. gadā Somijas meža vidū atskaņotā opera “Koku opera.

Anna Fišere 2020. gadā ieguvusi “Spēlmaņu nakts balvu”, kā gada muzikālās partitūras autore. Pagājušajā gadā Valmieras vasaras teātra festivālā komponistes sacerētā opera “Vēsā” 2022. gadā ieguva “Spēlmaņu nakts balvas” žurījas specbalvu, kā arī 2023. gadā Lielo Mūzikas balvu kā “Gada uzvedums”.

Foto-Janis Berzins.jpg

DATUMI:

6. un 7. jūnijs, divu dienu darbnīca – Kultūrvieta “Pegaza Pagalms” (Kuršu iela 20, Liepāja)

10. un 11. jūnijs, divu dienu darbnīca – Miķeļa Fišera darbnīca (Ganību dambis 19)

SĀKUMA LAIKI (VISOS DATUMOS): 12:00

KAS DALĪBNIEKIEM JĀŅEM LĪDZI: Labs garastāvoklis.

DALĪBNIEKU VECUMS: 13 – 17 gadi

ILGUMS: Divas dienas, katrā –  6h

APMEKLĒJUMS: līdz 10 dalībniekiem

Darbnīca notiks latviešu valodā.

Bez dalības maksas!

Pieteikšanās brīvā formā, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot +371 27485473.

LYRA saņem dotācijas 206 256,00 EUR apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu ietvaros. Projekta mērķis ir iepazīstināt jauniešus un bērnus ar eksperimentālo mūziku un iesaistīt tās radīšanā. Eksperimentālā mūzika, būdama savā būtībā demokrātiska un nehierarhiska, dos iespēju piedalīties mūzikā apmācītiem un neapmācītiem bērniem un jauniešiem. Tā kā projekts ir organizēts starp sociālajiem un etniskajiem slāņiem, tas būs arī sociāli iekļaujošs.

Projekta LYRA kopējās attiecināmās izmaksas ir 202 510,00 EUR, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalsta summa 85% jeb 85 000,00 EUR, no tās:

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums 85% jeb 175 317,60 EUR;

Valsts budžeta līdzfinansējums 15% jeb 30 938,40 EUR.

Reklāmraksts