PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10757.jpeg
Foto: cylonphoto / 123RF
Šorīt aptuveni tūkstotis studentu Rīgā, Strēlnieku laukumā, sapulcējušies gājienam par adekvātu finansējumu augstākajai izglītībai. 

Protesta gājiena dalībnieku skaits turpina pieaugt, aizpildot Strēlnieku laukumu.

Gājienā piedalīsies arī vairāku augstskolu vadība un mācībspēki.

Gājienam pulcējušies studenti no dažādām Latvijas pilsētām, pārstāvot gan valsts, gan arī reģionālās augstskolas.

Gājiena dalībnieki līdzi paņēmuši augstskolu un fakultāšu karogus un transparentus. Tāpat sagatavoti arī plakāti, kas vēsta par nepieciešamību nodrošināt kvalitatīvu izglītību, kas sekmētu valsts labklājību, informē aģentūra LETA.

Studējošajiem līdzi ir arī skaņu pastiprinošas ierīces.

Jau ziņots, ka šodien studenti no visas Latvijas piedalīsies protesta gājienā Rīgā, uzstājot uz adekvātu finansējumu augstākajai izglītībai.

Kā izklāstīja Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidente Maira Belova, gājienā plānots pulcēt aptuveni 1000 studējošos no Rīgas, Rēzeknes, Jelgavas, Ventspils un citām Latvijas vietām.

Studenti plkst.8 sākuši pulcēties Strēlnieku laukumā, lai jau plkst.9 dotos gājienā līdz Saeimai. Aptuveni plkst.11 studējošie dosies līdz Finanšu ministrijai, savukārt akcijas noslēgums plānots pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM).

M.Belova pastāstīja, ka gājienā varētu piedalīties arī vairāku augstskolu rektori. Tāpat daudzās augstskolās šodien tiks attaisnota pirmo lekciju kavēšana, ja studējošais būs piedalījies protesta gājienā.

LSA protesta akciju un gājienu rīko, lai nepieļautu lēmumu par papildu finansējuma nepiešķiršanu augstākajai izglītībai un valsts finansēto studiju vietu samazinājumu.

LSA atgādina, ka iestājas par to, lai Latvijā būtu pieejama un kvalitatīva augstākā izglītība.

IZM un LSA prasībā vidēja termiņa budžetā 2018. un 2019.gadam iekļaut plānoto finansējuma pieaugumu augstākajai izglītībai ir vienotas.