PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10751.jpeg
Foto: tunedin123 / 123RF
29.oktobrī “Centrs Dardedze” uzsāk jaunu nodarbību ciklu tēviem, kuri nonākuši sociālo dienestu redzeslokā, lai stiprinātu tēvu prasmes un lomu bērnu audzināšanā.

“Pēdējos gados tēvi arvien aktīvāk vēlas iesaistīties savu bērnu dzīvē, taču dažādas nodarbības par bērnu attīstības tēmām joprojām apmeklē galvenokārt mammas. Līdz šim sociālajiem dienestiem nebija iespējas palīdzēt tiem tēviem, kuriem nepietiek prasmju vai zināšanu bērnu audzināšanas jautājumos. Ceram, ka tēvu grupas pakāpeniski radinās vīriešus pie domas, ka arī tēviem nepieciešams apgūt noteiktas zināšanas par bērna attīstību un prasmes, kā īstenot savu nozīmīgo lomu bērna dzīvē,” uzsver “Centrs Dardedze” konsultāciju daļas vadītāja Laila Balode.

“Centrā Dardedze” regulāri notiek arī grupas tēviem, kuri nav sociālo dienestu redzeslokā un vēlas papildināt savas zināšanas par bērnu audzināšanas jautājumiem. Nodarbības vada tēti, kuri ir izgājuši īpašu apmācību, ir gatavi dalīties savā pieredzē un vēlas iedrošināt arī citus tētus apzināties tēva lomas nozīmi bērna dzīvē.

Nodarbības ir paredzētas sociālo dienestu redzeslokā nonākušiem tēviem, kuriem ir bērni vecumā no 3 līdz 8 gadiem. Grupā interaktīvā veidā tiks apgūtas zināšanas un prasmes labākai bērnu aprūpei un audzināšanai, kā arī veicināta aktīva tēvu iesaistīšanās bērnu dzīvē, kas ir nozīmīgs faktors vardarbības risku novēršanai.

Grupas dalībnieki tiksies astoņas reizes - gan individuālās, gan teorētiskās nodarbībās tikai tēviem, gan aktivitāšu nodarbībās tēviem kopā ar bērniem. Rotaļu nodarbībās tēvi mācīsies labāk iepazīt savus bērnus, sadarboties ar viņiem un pavadīt laiku vienlaikus gan interesanti, gan lietderīgi bērna attīstībai, informē centra pārstāve Anda Avena

Nodibinājums „Centrs Dardedze” sniedz atbalstu bērniem, kuri cietuši no seksuālas, fiziskas, emocionālas vardarbības vai novārtā pamešanas, kā arī veic bērnu, vecāku, skolotāju un citu speciālistu apmācības par bērnu attīstības un drošības jautājumiem.