PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

preses relīzei_1.jpg
Foto: Banku augstskolas studējošo pašpārvalde
Jau no 7. decembra jauniešiem ir iespējams pieteikties ikgadējam uzņēmējdarbības veicināšanas konkursam Bizness24h. Konkursu organizē Banku augstskolas studējošo pašpārvalde sadarbībā ar Banku augstskolu un konkursa galvenajiem atbalstītājiem.

Bizness24h norisināsies jau 14. reizi, sniedzot iespēju 1000 jauniešiem no Latvijas un Eiropas valstīm (vecumā no 15 līdz 25 gadiem) iegūt praktisku pieredzi uzņēmējdarbības problēmsituāciju risināšanā un tiešsaistes pārdošanā. Piesakoties konkursam, dalībniekiem ir nepieciešams izveidot 3 cilvēku komandu. Konkurss tiek plānots aptuveni 3 mēnešu garumā, precīzāk, no 2. februāra līdz 29.aprīlim, kuru laikā komandām būs jāpaveic uzņēmēja cienīgi uzdevumi un jācīnās par titulu  “Biznesa Guru 2022”. Konkurss tiek iedalīts divās kārtās. Pirmā kārta norisināsies 2022.gada 2.februārī, pēc kuras labākie dalībnieki, proti, 100 labākās komandas jeb 300 dalībnieki, tiks aicināti pierādīt savus spēkus otrajā kārtā. Otrās kārtas norises laiks tiek plānots no 24.februāra līdz 29.aprīlim. Noslēgumā veiksmīgākajām 25 komandām jeb 75 dalībniekiem būs iespēja prezentēt savus rezultātus žūrijai un cīnīties par galvenajām balvām.

Protams, šosezon arī pašā konkursa rīkošanā tiek izmantoti inovatīvi risinājumi, jo epidemioloģisko apsvērumu dēļ visām aktivitātēm, praktiskajām nodarbībām un apmācībām jānotiek attālināti. Konkursa Bizness24h vadītāja un Banku augstskolas 2.kursa studente Sigita Balts-Baltiņa attālinātajā norisē saskata ieguvumus: “Tas nozīmē, ka jauniešiem no tālākiem rajoniem Latvijā, piemēram, Zilupes, ir vienlīdz ērta iespēja piedalīties konkursā kā dalībniekiem no Rīgas.”

Ņemot vērā pēdējo gadu veiksmīgo pieredzi, arī šogad konkursa pirmajā kārtā komandas strādās pie reāla case study jeb uzņēmuma gadījuma izpētes. Komandām tiks piešķirta uzņēmumam aktuāla problēma, kura visas dienas garumā būs saviem spēkiem jāmēģina atrisināt. Lai komandām palīdzētu radīt un izstrādāt problēmas risinājumu, jomas profesionāļi sniegs informatīvas lekcijas, un vajadzības gadījumā būs iespēja konsultēties ar mentoriem.

Konkursa otrā kārta tiks fokusēta uz pārdošanas tuneļiem un pārdošanas maratonu, sniedzot unikālu iespēju konkursa dalībniekiem apgūt praktisku pieredzi e-komercijā un tiešsaistes pārdošanā divu mēnešu garumā. Apmeklējot dažādu nozaru ekspertu lekcijas, dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk tieši par vienu no pārdošanas tehnikām e-komercijā, kā arī izmantot to sava izvēlētā produkta tiešsaistes pārdošanai.

Konkursa galvenais mērķis ir izglītot un iedvesmot jauniešus, potenciālos uzņēmējus, attīstīt talantus, kā arī iedrošināt tos savu ideju realizēšanā. Šī iemesla dēļ Bizness24h misija ir saistīta ar nākotnes līderu sagatavošanu, iedvesmošanu un  biznesa domāšanas aktualizēšanu tieši jauniešu vidū.  Žūrijas novērtētās veiksmīgākās komandas iegūs cienīgas balvas no konkursa galvenajiem atbalstītājiem.

Pieteikšanās konkursam “Bizness24h 2022” paredzēta no 2021.gada 7.decembra līdz 2022.gada 26.janvārim ŠEIT. Papildus informācija konkursa mājaslapā vai Facebook lapā.