PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10337.jpeg
Foto: 123RF
Vairums augstskolu izsludinājušas papildu uzņemšanu pamatstudijās un reflektantu pieteikumus gaida līdz augusta vidum vai pat septembrim.

 Ir iespējams vēl pieteikties arī budžeta grupās. Piemēram, Latvijas Universitātē (LU) papildu uzņemšana notiek līdz pat augusta pēdējai nedēļai. “Uzmanīgi ir jāseko informācijai, kurā fakultātē kurai programmai un kad notiek papildu uzņemšana.” skaidro LU Studentu servisa direktors Jānis Saulītis. 

Ar piedāvātajām maksas studiju vietām un atlikušajām brīvajām budžeta vietām LU papildu uzņemšanā var iepazīties LU portālā sadaļas Gribu studēt apakšnodaļā Papildu uzņemšana, informē ziņu aģentūra Leta.

Gaida reflektantus arī Liepājas universitātē papildu uzņemšana norisināsies no 29. augusta līdz 2. septembrim, bet līdz 12. augustam turpinās dokumentu pieņemšana tālmācības profesionālajā bakalaura studiju programmā - Sākumskolas un pamatskolas mācību priekšmetu skolotājs. Būs iespēja pieteikties visās universitātes īstenotajās studiju programmās, tostarp vairākās (Skolotājs, Pamatizglītības skolotājs). Informācijas tehnoloģija, Mehatronika, Matemātika, fizika un datorzinātnes, Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija, Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija, Dizains (Fotomāksla) un Eiropas valodu un kultūras studijas ir vēl brīvas arī budžeta vietas.

Valsts apmaksātas studiju vietas vēl ir neaizpildītas arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. Papildu uzņemšana akadēmijā turpināsies līdz 19. augustam. Reflektanti pieteikties var gan elektroniski, gan iesniegt dokumentus klātienē.

Šobrīd ir iespēja pieteikties 25 studiju programmās, no kurām 23 ir pieejamas arī budžeta vietas. Dokumentus līdz 26. augustam vēl var paspēt iesniegt ari Rīgas Tehniskajā universitātē. Papildu uzņemšana izsludināta 53 pamatstudiju programmās, no tām 16 ir pieejamas arī budžeta vietas.

Reflektantu pieteikšanās uz pamatstudiju studiju programmām Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) turpināsies līdz 31. augustam. Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, dala jauniešu savu studiju izvēli atliek uz pēdējo brīdi, tāpēc LLU noslēgs uzņemšanu tikai pāris dienas pirms jaunā studiju gada sākuma, 5. septembrī, skaidro augstskolā.

Rīgas Stradiņa universitātē uz maksas studiju vietām reflektantu pieteikšanās turpinās līdz 12. augustam. Kopskaitā pieteikties vēl var 32 studiju programmās. Vēl komplektē budžeta grupas