PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10326.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Sagaidot jauno mācību gadu, Izglītības un zinātnes ministrija augustā organizē piecus reģionālos seminārus. 

Tajos pilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītājus, izglītības speciālistus, vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu direktorus informēs par aktualitātēm izglītībā 2016./2017. mācību gadā.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis semināros stāstīs par nepieciešamajām pārmaiņām izglītības saturā, valsts finansējumu izglītības iestādēm un plašākām skolas direktoru iespējām. Pedagogi uzzinās par ES struktūrfondu finansējuma sniegtajām iespējām un apstiprinātajiem projektiem, diskutēs par pārmaiņu nepieciešamību racionālam un mūsdienīgam skolu tīklam.

IZM Izglītības departamenta, Valsts izglītības satura centra un Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvji iepazīstinās ar aktualitātēm izglītības saturā, informēs par jauno pedagogu darba samaksas modeli un izmaiņām izglītības kvalitātes vērtēšanā.

Semināru cikls sāksies Vidzemē, kur 18.augustā notiks pirmais seminārs Valmieras sākumskolā. 19.augustā Liepājas Valsts tehnikumā tiksimies ar Kurzemes reģiona izglītības darbiniekiem, bet 24.augustā Daugavpils Būvniecības tehnikumā – ar Latgales reģiona vadītājiem. 25.augustā Aizkraukles pilsētas kultūras namā uz reģionālo semināru pulcēsies Zemgales reģiona izglītības darbinieki, bet semināru cikls noslēgsies 26. augustā Rīgā, Rīgas Valsts tehnikumā.

Semināru darba kārtība pieejama IZM mājaslapā.