PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

8431.jpeg
Foto: tunedin123 / 123RF
Biedrība Asociācija Ģimene izsaka pateicību deputātei Jūlijai Stepaņenko par ierosinātajiem grozījumiem Izglītības likumā, kas skar bērnu izglītošanu veselības jautājumos.

Tāpat biedrība aicina deputātus virzīt ierosinājumus tālākai izskatīšanai. Biedrība uzskata, ka Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija un to padotības iestādes, kā arī Sabiedrības integrācijas fonda līdzšinējā politika bērnu un jauniešu tikumības informēšanā, kas skar seksualitātes jautājumus, ir bijusi neatbilstoša Latvijas Republikas Satversmē un citos normatīvajos aktos nostiprinātajām vērtībām, informē ziņu aģentūra LETA.

Esot nepieņemami, ka tiek izplatīta un kultivēta informācija par to, ka konservatīvo vērtību aizstāvji ved valsti totalitārisma un cenzūras virzienā. Tas notiek pat augsta līmeņa politiķu paziņojumos. Publiskajā telpā tiekot atklāti pausta naida runa un izsmiekls pret organizācijām un personām, kuras iestājas par Satversmē nostiprinātajām vērtībām, kas rada nopietnus draudus tādām demokrātiskajām vērtībām kā vārda brīvība un uzskatu dažādība, raksta Ilona Bremze, biedrības Asociācija Ģimene valdes priekšsēdētāja.

Biedrība Asociācija Ģimene vērš uzmanību, ka apmelojumi par to, ka tradicionāli domājošie cilvēki vēlas izolēt jauniešus no informācijas par seksualitātes tēmām, neatbilst patiesībai. Līdzšinējā prakse rāda, ka bez organizācijas Papardes zieds, kas sevi pozicionē kā vienīgo seksuālās un reproduktīvās veselības izglītotāju, skolās ļoti veiksmīgi strādā arī citas NVO, kuras atklāti runā par šīm tēmām, motivējot jauniešus uz tikumīgu, atbildīgu rīcību, lai tā būtu atbilstoša viņu vecumam un brieduma pakāpei.

Biedrība Asociācija Ģimene aicina Izglītības un zinātnes ministri nekavējoties uzsākt atklātu un publisku diskusiju par PVO vadlīnijām seksuālai izglītībai, iesaistot dažādas nevalstiskās organizācijas un ekspertus.