PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Biennāles “Marīna 2021” programma bērniem
Biennāles “Marīna 2021” programma bērniem
Foto: Biennāle “Marīna 2021”
3. starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle “Marīna 2021” Jūrmalā aicina ģimenes ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem doties mākslas pastaigā ar slēpņošanas elementiem. Pastaiga ved caur glezniecības, laikmetīgās mākslas un foto izstādēm, kurās integrēts slēpnis ar aktivitāti, kas piešķir mākslas pastaigai intrigu un rosina aizdomāties par attiecībām ar jūru, vidi un mākslu. Pastaigas maršruts pieejams līdz 29. augustam izstāžu vietu darba laikā.

Slēpņošanas spēles maršruts aptver sešas biennāles pieturvietas – Jūrmalas pilsētas muzeju, Aspazijas māju, Raiņa un Aspazijas vasarnīcu, Bulduru Izstāžu namu, Jūrmalas Brīvdabas muzeju un Jūrmalas Mākslas skolu.

Pirmajā no izvēlētajiem muzejiem ģimene saņems slēpņošanas karti, kurā aprakstīti spēles noteikumi. Veicot slēpnī piedāvāto aktivitāti, ģimene katrā izstādē iegūs zīmodziņu. Kā pēdējo spēles posmu aicinām izvēlēties Jūrmalas pilsētas muzeju (Tirgoņu ielā 29) – muzeja informācijas centrā apmaiņā pret sakrātiem zīmogiem ģimene saņems dāvaniņu.

Nofografējoties ar slēpņošanas karti pie sava mīļākā izstādes mākslas darba, daloties ar slēpņošanas piedzīvojumiem sociālajā tīklā “Facebook”, izmantojot tēmturi #MarinaBiennale, biennāles noslēgumā ģimenes piedalīsies izlozē par balvu – Latvijas Leļļu teātra biļetēm uz izrādi "Kiosks", kas tapusi pēc Anetes Meleces grāmatas motīviem. Izrādē galveno lomu atveido aktrise Dace Vītola no Jūrmalas.

Līdz 29. augustam Jūrmalas mākslas telpās notiek 3. starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle “Marīna 2021”. Biennāles programmā ir 12 vizuālās mākslas izstādes, slēpņošanas spēle ģimenēm ar bērniem, domnīcas. Vairāk ŠEIT.

Biennāli rīko Jūrmalas pilsētas muzejs ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu un sadarbībā ar citiem muzejiem, izstāžu zālēm un galerijām visā pilsētā.

*Slēpņošana (atvasināts no geocaching - angļu val. kustības)