PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

“Centrs Dardedze” aicina būt tuvu arī no attāluma un sagādāt saviem mīļajiem “Citādu dāvanu”
“Centrs Dardedze” aicina būt tuvu arī no attāluma un sagādāt saviem mīļajiem “Citādu dāvanu”
Foto: pexels
Šodien sākas ikgadējā Ziemassvētku labdarības akcija “Citāda dāvana”, kuras laikā ikviens tiek aicināts pasūtīt saviem tuvajiem cilvēkiem sirsnīgu vēstuli no Ziemassvētku vecīša apmaiņā pret ziedojumu “Centrs Dardedze” darbam bērnu aizsardzībā pret visa veida vardarbību.

“Akcijai “Citāda dāvana” šie būs jau sestie Ziemassvētki, taču šogad tā šķiet īpaši nozīmīga. Rūpēs par tuvinieku un draugu veselību svētku ciemošanās, iespējams, izpaliks, taču savu uzmanību tuvam cilvēkam varam dāvināt arī attālināti. Vēstule no Ziemassvētku vecīša ik gadu pārsteidz un saviļņo visu paaudžu saņēmējus – bērnus, draugus, kolēģus un vecvecākus. Sirsnīgi vārdi aizkustina, uzmundrina un izsaka to, kas varbūt ikdienā palicis nepateikts, vienlaikus sniedzot atbalstu lielākam mērķim – ziedotie līdzekļi tiks veltīti mūsu darbam vardarbības pret bērniem novēršanā: sabiedrības izglītošanai un atbalsta sniegšanai bērniem un vecākiem,” uzsver “Centrs Dardedze” valdes locekle Agnese Sladzevska.

Lai personiska Ziemassvētku vecīša vēstule sasniegtu adresātu, labdarības akcijas laikā līdz 10. decembrim “Centrs Dardedze” mājaslapā aizpildīt īsu anketu par vēstules saņēmēju, veikt brīvi izvēlētu ziedojumu organizācijas “Centrs Dardedze” darbībai. Īpašā vēstule adresātu sasniegs vēl pirms Ziemassvētkiem.

Šogad, turpinot uzsāktās tradīcijas, ir izveidoti dažādi vēstuļu teksti bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē un pieaugušajam, un vēstules pilno tekstu iespējams izlasīt turpat mājaslapā. Tāpat iespējams izvēlēties kādu no sešiem vēstuļu noformējumiem.

“Daudzās sirsnīgās atsauksmes, ko ik gadu dzirdam no “Citādas dāvanas” saņēmējiem, atgādina, ka nav vērtīgākas dāvanas tuvajiem cilvēkiem par mūsu uzmanību, veltīto laiku un sirsnīgiem vārdiem. Vēl pagājušajā gadsimtā Ojārs Vācietis rakstīja: “... es tik tuvu tev esmu, ka tāluma nemana..”, un tieši šādu sajūtu mēs vēlamies radīt ar “Citādas dāvanas” starpniecību”, atgādina akcijas rīkotāji.

Tā kā ārkārtas situācijas apstākļi daudzos cilvēkos rada papildu rūpes un nogurumu, “Centrs Dardedze” aicina ikvienu būt vērīgiem pret līdzcilvēkiem un arī pret sevi, nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc psiholoģiskās palīdzības.

Centrs Dardedze ir nevalstiska organizācija, kas iestājas par bērnu tiesībām uz drošu bērnību. Organizācija sniedz psiholoģisku atbalstu bērniem, kuri cietuši no fiziskas, emocionālas, seksuālas vardarbības vai novārtā pamešanas, konsultē vecākus un speciālistus, veic apmācības, kā arī māca bērniem par personisko drošību attiecībās Džimbas drošības programmā.