PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Darbā ar jaunatni iesaistītajiem un jauniešiem rudenī piedāvā daudzveidīgas mācību un pasākumu iespējas
Darbā ar jaunatni iesaistītajiem un jauniešiem rudenī piedāvā daudzveidīgas mācību un pasākumu iespējas
Foto: Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) darbā ar jaunatni iesaistītajiem rudenī piedāvā daudzveidīgas valsts un starptautiska mēroga mācības par brīvprātīgā darba un līdzdalības projektiem, mentālo veselību un citām jaunatnes jomā aktuālām tēmām. Savukārt jaunieši aicināti iesaistīties aizraujošos kampaņas “Time to Move” pasākumos un konkursos.

Organizāciju un pašvaldību pārstāvji līdz 21. oktobrim aicināti pieteikties mācībām par programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss” brīvprātīgā darba projektiem un Kvalitātes zīmi. Mācības norisināsies no 26. līdz 28. oktobrim Siguldā, un to mērķis ir veicināt brīvprātīgā darba sistēmas izveidi un ieviešanu, informēt par brīvprātīgā darba projektu sniegtajām iespējām, kā arī Kvalitātes zīmes nozīmi un iegūšanas nosacījumiem. Plašāka informācija un pieteikšanās JSPA tīmekļa vietnē.

Tāpat, organizāciju pārstāvjus aicinām pieslēgties vebināram par jauniešu NEET situācijā iesaisti brīvprātīgajā darbā, kas norisināsies 26. oktobrī plkst. 10.30 tiešsaistē Zoom platformā. Vebināru vadīs Staņislavs Babins. Plašāka informācija un reģistrācijas saite JSPA tīmekļa vietnē.

Ikvienam, kam ir pieredze brīvprātīgā darba projektos programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss” vai Eiropas Brīvprātīgo dienesta ietvaros, līdz 28. oktobrim iespēja pieteikties mācībām mentoriem programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss” brīvprātīgā darba projektos, kas norisināsies no 12. līdz 16. decembrim Grieķijā. Plašāka informācija un pieteikšanās JSPA tīmekļa vietnē.

Savukārt jaunatnes darbiniekiem līdz 6. novembrim iespēja pieteikties starptautiskām mācībām par mentālo veselību darbā ar jaunatni, kas norisināsies no 12. līdz 16.decembrim Somijā. Plašāka informācija un pieteikšanās JSPA tīmekļa vietnē.

Novembrī plānotās mācības

Jaunatnes jomā iesaistītie un citi interesenti aicināti laikus ieplānot mācības un projektu darbnīcas, ko JSPA plāno organizēt novembrī.

  •  No 22. līdz 23. novembrim norisināsies mācībās jauniešu centru pārstāvjiem par digitālo prioritāti.
  • Laika posmā no 22. novembra līdz 2. decembrim notiks līdzdalības projektu darbnīcas Latvijas reģionos: no 22. novembra līdz 23. novembrim Vidzemes reģionā, no 24. līdz 25. novembrim Latgales reģionā, savukārt no 1. līdz 2. decembrim – Kurzemes un Zemgales reģionos.
  • No 29. novembra līdz 1. decembrim JSPA organizēs mācības, kuru laikā interesentiem būs iespēja iegūt zināšanas par ES programmu projektu iespējām, kas paredzētas jauniešiem ar veselības problēmām/invaliditāti.

 

Plašāka informācija par šīm mācībām, kā arī reģistrācijas saites tiks publicētas novembra sākumā JSPA tīmekļa vietnē.

Kampaņas “Time to Move” aktivitātes jauniešiem

Šogad Eiropas jaunatnes informācijas tīkla “Eurodesk” kampaņa “Time to Move” norisinās ne tikai visu oktobra, bet arī novembra mēnesi. Līdz ar to, 13 – 30 gadus veci jaunieši aicināti iesaistīties dažādās kampaņas aktivitātēs un konkursos, kā arī izspēlēt virtuālo izlaušanās spēli “Mysteries in Riga”.

Visu oktobri jaunieši aicināti piedalīties kādā no deviņiem Latvijā organizētiem pasākumiem, piemēram, improvizācijas darbnīcā un pārgājienos, kā arī divos starptautiskos konkursos – foto un ilustrāciju izaicinājumos. Plašāka informācija par oktobra “Time to Move” aktivitātēm un konkursiem pieejama JSPA tīmekļa vietnē.

Savukārt novembrī norisināsies kampaņas “Time to Move” ietvaros organizēti pasākumi Rīgā un Jēkabpilī. 12. novembrī jauniešiem vecumā no 15 līdz 30 gadiem iespēja piedalīties izaicinājumu, spēļu, picas un iedvesmojošu sarunu pasākumā “Atkod Eiropu! Crack the Europe!”, kas norisināsies jauniešu centrā “Kaņieris”, lai uzzinātu par Eiropas Savienības programmu iespējām jauniešiem. Pasākumam nepieciešams iepriekš pieteikties, aizpildot tiešsaistes anketu.

Savukārt 24. novembrī Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā norisināsies biedrības “Vidusdaugavas NVO centrs” organizēts pasākums "Jēkabpils jauniešu iespējas Eiropā - pieredzēt un piedzīvot". Tā laikā Jēkabpils jaunieši ar citiem jēkabpiliešiem dalīsies ar savu pieredzi programmās “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss”.

Plašāka informācija par visām aktivitātēm Latvijā un citviet pasaulē pieejama kampaņas “Time to Move” tīmekļa vietnē.