PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

8741.jpeg
Foto: Iespējamās misijas jaunie skolotāji / Iespējamā misija
15. jūnijā izglītības programmas Iespējamā misija (IM) interesenti tika iepazīstināti ar jaunajiem programmas dalībniekiem. 

Šogad no 204 kandidātiem atlasi izturēja un dažādās Latvijas skolās darbu sāks 21 jaunais skolotājs, palielinot IM kopējo dalībnieku skaitu līdz 129.

Jauno dalībnieku izziņošanas pasākumā piedalījās Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, kā arī citi IMatbalstītāji un skolu pārstāvji.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile savā uzrunā norādīja, ka līdz ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, aizvien lielāku nozīmi gūst tēze, ka izglītības sistēma var būt tikai tik laba, cik labi ir tās skolotāji. Latvija ir aktualizējusi skolotāju kvalitātes jautājumu Eiropā. Ministre uzteica programmas IM darbu jauno skolotāju sagatavošanā un izteica cerību, ka šāda skolotāju sagatavošanas sistēma tiks ieviesta arī citās skolotāju sagatavošanas programmās Latvijā, un novēlēja jaunajiem skolotājiem turēties pie IM pamatvērtībām – mērķtiecības, atvērtības, izcilības un atbildības, informē IM Komunikācijas un partnerības vadītāja Indra Zomerovska.

Ekonomikas ministrija jau tuvākajos gados prognozē būtisku speciālistu skaita iztrūkumu dabaszinātnēs, matemātikā un informācijas tehnoloģijās, tāpēc IM ik gadu īpaši uzrunā šo nozaru pārstāvjus pieņemt izaicinājumu un kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem. Šogad 43% IM jauno dalībnieku mācīs matemātiku, dabaszinātnes, ķīmiju vai bioloģiju.

Ar partneru atbalstu IM izveidojusi stabilu un veiksmīgu jauno skolotāju un izglītības līderu sagatavošanas programmu, kas palīdz zinošākajiem un mērķtiecīgākajiem augstskolu absolventiem un profesionāļiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem Latvijas skolās.

IM direktors Mārtiņš Kālis uzsver: “Jaunie IM dalībnieki sev ir uzstādījuši augstus un nozīmīgus mērķus – panākt, lai skolēni labāk apgūst mācību saturu un novērtē mācību procesu. Tikai tā var saglabāt vēlmi mācīties mūža garumā, kas mūsdienās ir neatņemama ikdienas un darba sastāvdaļa.”

Ar IM 8. iesaukuma skolotājiem tuvāk varat iepazīties IM mājaslapā.

Šogad 70 skolas IM pieprasīja 123 vakances. Vēlmi savā skolā uzņemt IM skolotājus izrādīja gan tādas skolas, kurās darbu kāds no IM skolotājiem sāks pirmo reizi, gan tādas ar kurām izveidojusies ilgstoša un stabila sadarbība. Šo skolu vadība augstu vērtē IM skolotāju augsto profesionalitāti un spēju ienest skolā inovatīvas un radošas mācību metodes, kuras skolēniem šķiet īpaši saistošas. IM 8. iesaukuma dalībnieki strādās skolās visā Latvijā – Rīgā, Mārupē, Olainē, Ādažos, Stalbē, Blīdenē, Cēsīs, Liepājā, Jelgavā, Salaspilī, Stalbē un Blīdenē.