PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

11825.jpeg
Foto: Publicitātes foto
28. aprīlī no plkst. 10:00 Bulduru Dārzkopības vidusskolā varēs ielūkoties dārzkopju, parka dārznieku, stādu audzētāju, floristikas, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu speciālistu ikdienā.

Lai sniegtu nelielu ieskatu dārznieku un augu pasaulē, kā arī skolas dzīvē, Bulduru Dārzkopības vidusskolā notiek Dārznieku dienas, kurās īpaši gaidīti 9. un 12. klašu skolēni un viņu vecāki.

Dārznieku dienā ikviens varēs pārliecināties, ka četros gados var iegūt vidējo izglītību un perspektīvu profesiju, aktīvi sportot, iesaistīties kultūras dzīves aktivitātēs, doties praksē Latvijā un ārzemēs. Bulduru Dārzkopības vidusskolas absolvēšana dod priekšrocības, turpinot mācības Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Lai iepazītos ar skolu, varēs piedalīties orientēšanās spēlē Iepazīsti Buldurus, kurā darbojoties dažādu uzdevumu veikšanā, par balvu varēs gūt kādu dārzniecisku piemiņu. Sporta namā būs iespēja pierādīt sevi dažādās sporta disciplīnās. Plašajā skolas parkā varēs vērot plaukstam hiacintes un citas pavasara puķes.

Būs iespēja praktiski darboties siltumnīcā un dārzos, izmēģināt spējas dārza iekārtošanā un kopšanā, augu pavairošanā, redzēt parka dārzniekus darbībā. Būs lekcijas par puķkopības, dārzeņkopības, augļkopības, dārzu ierīkošanas un uztura kvalitātes tēmām. Floristu veikums redzams  pavasara darbu skatē. Ēdināšanas speciālisti ļaus degustēt un uzzināt, kā pagatavojami un dekorējami dažādi ēdami brīnumi, kā top veselīgas limonādes.

Skolas telpas pieskandinās Dziesmu un Ziedu festivāls, kura dalībnieki rīta pusē iemēģinās telpu skanējumu, lai plkst. 15:00 vienotos kopīgā koncertā. Festivālā piedalīsies: Bulduru Dārzkopības vidusskolas ansamblis, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 5. – 9. klašu koris, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 10. – 12. klašu koris,  Rīgas 31.vidusskolas vokālais ansamblis, Rīgas Rīnūžu vidusskolas 5. – 9. klašu koris Prima, Jelgavas 4. vidusskolas koris Spīgmeitiņas, Jelgavas 4. vidusskolas koris Spīgo Studija, kā arī  Rīgas Doma kora skolas Brodvejas džeza deju studija izdejos Disneja mūziklu noskaņas.

Dārza darbus rādīs un mācīs arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņi, pedagogi, sadarbības partneri un Latvijas vadošie dārzkopības uzņēmumi.

Sīkāka informācija mājaslapā.

Bulduru Dārzkopības vidusskola dibināta 1910. gadā un ir nozīmīgākā, tradīcijām bagātākā dārzkopības skola Latvijā. Apgūstamās profesijas: dārzkopības tehniķis, parka dārznieks, stādu audzētājs, floristikas speciālists, ēdināšanas pakalpojumu speciālists, viesnīcu pakalpojumu speciālists, bārmenis. Regulāri notiek mūžizglītības kursi dārzkopībā, floristikā.

darznieka diena A3 afisa 2017 (1)-page-001 (1).jpg