PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

11055.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Šī gada 7.martā diagnosticējošo darbu dabaszinībās 6.klašu skolēniem būs iespēja kārtot digitālā formātā izglītības portāla Uzdevumi.lv platformā. 

Tiešsaistes darbs veidots sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un būtiski atvieglos vērtēšanas procesu, kā arī veicinās skolēnu digitālo kompetenci.

Iespēja kārtot diagnosticējošos darbus tiešsaistē ir veiksmīgi pārbaudīta metode skolēnu zināšanu pārbaudē. Pērnā gada aprīlī tika aizvadīts pilotprojekts, bet jau septembrī, veicot nelielus uzlabojumus, organizēts pirmais tiešsaistes diagnosticējošais darbs fizikā un ķīmijā 10.klasēm.

Skolotāji, kuri vadījuši tiešsaistes diagnosticējošo darbu izpildi, šādu sistēmu vērtē atzinīgi, par tiešsaistes darba priekšrocībām minot automātisku darbu vērtēšanu un datu pārsūtīšana VISC, ātrāku rezultātu paziņošanu, kā arī laika un skolas resursu ietaupījumu. Veiksmīgā projekta rezultātā Uzdevumi.lv un VISC pieņēmuši lēmumu turpināt sadarbību, arī šogad organizējot tiešsaistes darbu.

Atšķirībā no iepriekš aizvadītajiem darbiem tiešsaistē, 6. klašu diagnosticējošajā darbā tiks ietverti arī atvērtie jautājumi. Darba 24 uzdevumus automātiski izlabos Uzdevumi.lv sistēma, bet piecus atvērtos uzdevumus skolotājs vērtēs tiešsaistē. Rezultātu apkopošanu un nosūtīšanu Valsts izglītības satura centram Uzdevumi.lv sistēma veiks automātiski, līdz ar to tiks būtiski ietaupīts skolotāju laiks un izslēgta iespēja kļūdīties, ievadot datus ar roku.

Skolas, kuras nevar nodrošināt visiem skolēniem vienlaicīgu darba veikšanu tiešsaistē, to varēs veikt pa grupām laika posmā no plkst. 8.00 līdz plkst. 12.00. Tāpat ir nodrošināta iespēja daļai skolēnu darbu veikt tiešsaistē, bet daļai - drukātā formātā. Tiešsaistes darbs būs saturiski identisks darba drukātajai versijai. Darba izpildei skolas var pieteikties līdz 27.februārim, aizpildot no VISC saņemto pietiekšanās formu.

Portāla Uzdevumi.lv mērķis, pielāgojot diagnosticējošo darbu izpildei tiešsaistē, ir veicināt inovatīvo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) izmantošanu skolēnu zināšanu pārbaudē, kā arī modernizēt un atvieglot darbu vērtēšanas un analīzes procesu, informē Evija Tukiša, "Uzdevumi.lv" pārstāve.