PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7908.jpeg
Foto: dotshock / 123RF
Pēc mēneša Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies Latvijas Studentu apvienības (LSA) organizētais "Nākotnes Studiju forums 2018: Izaicinājumi un tendences augstākajā izglītībā Latvijā", informēja LSA.

Foruma mērķis ir kopā ar augstākās izglītības iestāžu pārstāvjiem un politikas veidotājiem formulēt, kā jāmainās Latvijas augstākās izglītības telpai un augstākās izglītības institūcijām Latvijā līdz 2030.gadam, ņemot vērā sagaidāmos nākotnes izaicinājumus, kā arī iepazīstināt ar inovatīvām idejām augstākajā izglītībā un sasaistīt tās ar darba tirgus aktualitātēm un perspektīvām.

Pasākumu ar uzrunu atklās LSA prezidente Maira Belova, kam sekos vieslekcija un LSA izstrādāto augstākās izglītības attīstības scenāriju prezentācija. Pēc tam foruma dalībnieki tiks iesildīti diskusijām nelielās darba grupās, pēc kā notiks divas paneļdiskusijas.

Paneļdiskusijā "Digitalizācijas ietekme uz augstāko izglītību" tiks runāts par globālās augstākās izglītības telpas attīstību, augstākās izglītības institūciju un valsts mijiedarbību digitalizācijas laikmetā, kā arī to, kā Latvijas augstākās izglītības telpa tiks galā ar šiem izaicinājumiem. Tajā piedalīsies Rīgas Biznesa skolas asociētais profesors, izglītības darba grupas vadītājs Klaudio Rivjera, Latvijas Universitātes Pedagoģijas zinātniskā institūta direktore Linda Daniela un uzņēmuma "Anatomy Next" izpilddirektors Reinis Znotiņš.

Otrajā paneļdiskusijā "Demokrātija un valstiskums digitalizācijas laikmetā: valsts loma augstākajā izglītībā" tiks diskutēts par to, kā aizvien globālākā un digitalizētākā augstākā izglītība savstarpēji ietekmēs valstiskos procesus, demokrātisko sabiedrību un augstskolu autonomiju. Tajā piedalīsies Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs Aldis Adamovičs, domnīcas "Certus" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis un RTU Attīstības prorektors Artūrs Zeps.

Atvērtā reģistrēšanās forumam tiks izsludināta 5.februārī. Papildu informāciju par paneļu dalībniekiem, pasākuma norisi un citām ar to saistītām tēmām būs iespējams atrast foruma pasākumā sociālajā tīklā "Facebook".

Forums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies 27.februārī no plkst.10 līdz 17, informē aģentūra LETA.