PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

8956.jpeg
Foto: petro / 123RF
Atbildīgās amatpersonas šodien sniegs skaidrojumus saistībā ar finansiālo nodrošinājumu privātajiem bērnudārziem un auklēm.

Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas deputāti uzklausīs atbildīgās amatpersonas sēdes laikā, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

"Vēlamies noskaidrot, kā plānots sniegt atbalstu ģimenēm ar bērniem un risināt situāciju pašvaldībās, kurās atvasei netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā. Vai pašvaldības ir gatavas pilnībā uzņemties atbildību par pirmsskolas izglītību, un kā virzīties uz Nacionālajā attīstības plānā noteikto: "Pateicoties pilnīgam nauda seko skolēnam principam, vecāki var izvēlēties savam bērnam piemērotāko pirmsskolas izglītības iestādi plašā, daudzpusīgā un kvalitatīvā piedāvājumu klāstā,"" skaidro apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Valdība septembra sākumā neatbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu turpināt kaut daļēju valsts finansējuma piešķiršanu, ja bērnam netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā, un lēma šīs rūpes atbilstoši likumam pilnībā nodot pašvaldību ziņā, nosakot valsts metodiku izmaksu noteikšanai par viena bērna pirmsskolas izglītību pašvaldības bērnudārzā.

I.Parādnieks uzsver, ka vecākiem jābūt drošai pārliecībai par atbalsta nodrošināšanu tādā vai citādā veidā arī turpmāk, tāpēc apakškomisijas deputāti no atbildīgajām pusēm vēlas dzirdēt skaidrus risinājumus un turpmākos soļus pirmsskolas izglītības un bērnu uzraudzības pakalpojumu pieejamībai. Paredzēts diskutēt arī par valsts un pašvaldības pienākumiem un atbildības sadalījumu šajā jautājumā.