PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

E-klase sveic 1.septembrī – Zinību dienā!
E-klase sveic 1.septembrī – Zinību dienā!
Foto: pexels
1.septembrī sākas jauns mācību posms, kuru īpaši gaidām tāpēc, ka pēc ilgstoša pārtraukuma mācību iestādēs atgriezīsies gan bērni, gan pedagogi. Lai satikšanās prieks dod iedvesmu visam 2020./2021. mācību gadam un, lai jaunais mācību gads nes jaunas zināšanas, sasniegumus un jaunus mērķus!

Mācību gads ir kārtējais atskaites posms ne tikai tiem, kas mācās, bet arī tiem, kas dod zināšanas. No 2020./2021. mācību gada Latvijas skolās pakāpeniski tiks ieviests pilnveidotais mācību saturs un pieeja, kas plašāk pazīstama ar terminu “Kompetenču izglītība”. Tas nozīmē, ka mācības tiks organizētas tā, lai apgūstamais saturs balstās ne tikai uz zināšanu iegaumēšanu, bet arī uz prasmēm tās reāli pielietot dzīvē. Lai arī šīs pieejas ieviešana šobrīd rada izaicinājumus visām iesaistītajām pusēm, kompetencēs balstītās izglītības metodes priekšrocības īpaši spilgti izjutām jau pavasarī. Atcerieties, kā nepilnas nedēļas laikā dažāda vecuma skolniekiem un dažādu priekšmetu skolotājiem nācās pārorientēt savu darbību uz virtuālo vidi!

Nākamajā mācību gadā pilnveidotā satura un pieejas ieviešana tiks veikta arī E-klasē. Atbilstoši metodes izstrādātāju uzstādījumiem, E-klasē pakāpeniski tiks ieviesti praktiski lietojami jaunievedumi. Lūdzam attiekties ar izpratni un būt atvērtiem jauninājumiem!

Veiksmīgu un zināšanām bagātu jauno mācību gadu!