PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9716.jpeg
Foto: sifotography / 123RF
Potenciālais darbvietu skaits Eiropā, kas saistīts ar programmēšanu un līdzīgām lietām, ir milzīgs, un šajā jomā būtu iespējams nodarbināt visu Latviju.

Tā vakar, 30.martā, sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Accenture Latvijas filiāle" vadītājs Maksims Jegorovs, informē ziņu aģentūra LETA.

"Potenciālais darbvietu skaits Eiropā gan programmēšanā, gan visā, kas ar to saistīts, un tas viss ir tas, ko var taisīt Latvijā un eksportēt uz Eiropu, ir mežonīgs," sacīja M.Jegorovs. "Pēc būtības visu Latviju varētu nodarbināt programmēšanā un ar to saistītās jomās."

Viņš arī uzskata, ka mūsdienās programmēšanu skolās jāmāca kā vienu no svešvalodām:"ASV prezidents Baraks Obama nesen pauda, ka programmēšanas valodai būtu jābūt trešajai valodai, proti, cilvēkam jāzina angļu valoda un, piemēram, spāņu valoda un Java."

"Šāds viņa formulējums uzliek viegli saprotamu un skaidru uzsvaru uz to, kāda virzība mūs sagaida," piebilda M.Jegorovs. "Ja šodien gatavojam speciālistus, kas nesaprot, kas ir algoritms, kā tas veidojas, viņam būs grūti nākotnē."

Jaunākie statistikas dati liecina, ka 2014.gadā izveidojušies 470 jauni IKT uzņēmumi, to kopējam skaitam sasniedzot 5534 uzņēmumus, bet nozarē nodarbināti 26 600 darbinieki, kas ir 1,9% no nodarbinātajiem Latvijā.