PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

8796.jpeg
Foto: Portāls "dziedundejo.lv"
Bijušie izglītības un zinātnes ministri piesardzīgi vērtē esošās ministres Mārītes Seiles iespējamo demisiju, uzsverot, ka jāizvērtē notikušā apstākļi.

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pauda, ka patlaban M. Seilei nekādā gadījumā nevajadzētu demisionēt, jo šāda rīcība varētu nevis risināt, bet tikai sarežģīt situāciju, informē ziņu aģentūra LETA.

R.Ķīlis uzsvēra, ka situācija dziesmu svētkos bijusi komplicēta, tādēļ patlaban nav jāpieņem pārsteidzīgi lēmumi, bet gan jāizvērtē situācija, kā arī notikušā apstākļi, un tikai tad, pēc secinājumu veikšanas, jālemj par amata atbrīvošanu.

"Ministres demisija būtu kaitīga, jo no tās neizrietētu problēmjautājumu sakārtošana turpmākajos svētkos," sacīja R. Ķīlis. Viņš uzsvēra, ka ministrei jānodrošina sava klātbūtne situācijas izvērtēšanā, kurā būtu jāsecina, vai ministre konkrētajos gadījumos varētu rīkoties citādāk un vai tas būtu bijis labāk.

R.Ķīlis gan uzsvēra, ka "lielā mērā ministram nav jādemisionē uz karstām pēdām - cilvēki ģībst, arī karavīri parādēs ģībst".

Arī bijusī ministre Ina Druviete izvairīgi vērtēja to, vai M. Seilei būtu jādemisionē. I.Druviete gan pauda pilnīgu pārliecību par to, ka atbildību par notikušo M.Seilei būtu jāuzņemas. Viņa norādīja, ka ir svarīgs ministres rīcību izvērtējums.

I.Druviete uzskata, ka gājiena atcelšana bija ārkārtas rīkojums, turklāt nevar pilnīgi pateikt, vai tas bijis pareizs.

E-klase jau informēja, ka izglītības un zinātnes ministre neizslēdz, ka saistībā ar problēmām aizvadītajos XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos viņa varētu uzņemties politisko atbildību, atkāpjoties no amata, taču, pirms izlemt šo jautājumu, ministre plāno konsultēties ar valdības vadītāju Laimdotu Straujumu.

Sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.

Patlaban visi slimnīcā nonākušie dziesmu svētku dalībnieki no ārstniecības iestādes ir izrakstīti.