PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

pexels-photo-371941.jpeg
Foto: Pexels
Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests aicina vecāko klašu skolēnus Ēnu dienā klātienē iepazīt neatliekamās palīdzības mediķu darbu.

Lai būtu iespēja apmeklēt NMP dienestu, skolēniem jāpiesakās Ēnu dienas mājaslapā.

Šogad Ēnu dienas notiks 14.februārī. Šajā dienā skolēniem būs iespēja paviesoties 39 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktos 35 pilsētās Latvijā - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē, Madonā, Daugavpilī, Rēzeknē, Dagdā, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Jelgavā, Jēkabpilī, Dunavā, Lielvārdē, Dobelē, Bauskā, Aizkrauklē, Iecavā, Viesītē, Pļaviņās, Neretā, Aknīstē, Aucē, Ogrē, Madlienā, Vecumniekos, Saldū, Kuldīgā, Ventspilī, Liepājā, Aizputē, Tukumā un Talsos.

Ēnu dienā būs iespēja klātienē uzzināt, kā norit NMP dienesta brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un spēj operatīvi uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem, informē aģentūra LETA. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt mediķus par viņu darbu. Tāpat skolēni varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās. Tā būs iespēja klātienē redzēt un izprast neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu dinamisko darba ritmu un profesijas specifiku, lai iespējams jau tuvākajā nākotnē pievienotos NMP dienesta komandai!