PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

kyle-gregory-devaras-491943.jpg
Foto: Photo by Kyle Gregory Devaras on Unsplash
Finanšu ministrija (FM) 22.februārī plāno rīkot atkārtotu izsoli par tiesībām šogad izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pieteikumus par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu jāiesniedz Finanšu ministrijā 22.februārī no plkst.13.45 līdz 14.00. Izsole notiks plkst.14.00.

31.janvārī rīkotā izsole par tiesībām 2018.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu beidzās bez rezultātiem.

Izsolē piedalījās viens dalībnieks - "SEB banka", bet tās piedāvātā procentu likme pārsniedza noteikto maksimāli pieļaujamo likmes apmēru studiju un studējošo kredītiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu, līdz ar to izsole tika izbeigta bez rezultātiem.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā gadskārtējā valsts budžeta likumprojektā iekļauj pieprasījumus valsts vārdā sniedzamajiem galvojumiem, un galvojumu sniegšanas un uzraudzības kārtība" nosacījumiem, finanšu ministrs pirms izsoles nosaka maksimāli pieļaujamo likmes apmēru studiju un studējošo kredītiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu. Gadījumā, ja izsoles dalībnieku nosolītās procentu likmes atbilstošajam kredītu veidam pārsniedz šo noteikumos minēto likmi, izsole tiek izbeigta bez rezultātiem un tiek rīkota atkārtoti, informē aģentūra LETA.

Izsolē piedāvā iegūt tiesības izsniegt studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu 25,2 miljonu eiro apmērā un studējošā kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu gandrīz 10,757 miljonu eiro apmērā.

2017.gadā studiju kredītus, tāpat kā iepriekšējos gados, izsniedza "SEB banka". Banka, kura sniegs studiju un studējošo kredītus, katru gadu tiek noskaidrota izsolē.