PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Forumā diskutēs, kā skolēnus veiksmīgi sagatavot studijām augstskolās
Forumā diskutēs, kā skolēnus veiksmīgi sagatavot studijām augstskolās
Foto: RTU
Kā organizēt mācības vispārizglītojošajās skolās, lai skolēnus pēc iespējas kvalitatīvāk sagatavotu studijām augstskolās – atbildes uz šo jautājumu tiks meklētas forumā «Izglītības sistēmas mijiedarbība vidējās un augstākās izglītības posmā», kas notiks 10. jūnijā plkst. 10.00–15.30 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) auditoriju mājā «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8.

Forumu rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, Izglītības un zinātnes ministrija un RTU, un tas ir turpinājums jau iepriekšējos gados notikušajiem konferenču cikliem, kuros diskutēja, vai Latvijas izglītības sistēma sasniedz savu mērķi.

Forumā tiks apspriests, kā skolēnus sagatavot studijām augstskolās, lai viņi pēc vidusskolas absolvēšanas spētu veiksmīgi iekļauties augstākās izglītības sistēmā un sekmīgi apgūtu augstskolu piedāvāto izglītības programmu.

"Katru gadu identificējam problēmu – daļai vidusskolas absolventu, kuri uzsākuši studijas RTU, ir nepilnīgas zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā. Šo jautājumu varam risināt, tikai atīvi sadarbojoties ar skolām," problēmu ieskicē RTU rektors Leonīds Ribickis.

Īpaša uzmanība forumā tiks pievērsta eksakto priekšmetu apgūšanai skolās, jo darba tirgus pieprasa inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju speciālistus, taču joprojām tikai relatīvi neliela daļa vidusskolas beidzēju ir pietiekamā līmenī apguvuši eksaktos priekšmetus, lai spētu studēt eksaktās un dabaszinātnes. Foruma laikā notiks arī trīs tematiski darbsemināri: «Augstskolu iesaiste vidējās izglītības satura veidošanā», «Datu izmantošana izglītības jomas analīzei un prognozēšanai», «STEM resursu un infrastruktūras efektīva izmantošana un koplietošana skolu, pašvaldību un citu partneru starpā (partnerības modeļi un lomas)». Detalizēta informācija par pieteikšanos dalībai darbsemināros būs pieejama konferences norises laikā.

Lai apmeklētu forumu klātienē, lūgums līdz 8. jūnijam reģistrēties šeit.

Tie interesenti, kuriem nebūs iespēju ierasties klātienē, pasākumu tiešraidē varēs vērot rtu.lv, RTU Facebook lapā, kā arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Forums tiek organizēts, realizējot Eiropas Sociālā fonda finansēto projektu Nr. 8.2.3.0/18/A/012 «Rīgas Tehniskās universitātes efektīvas pārvaldības attīstība».