PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

FoxHack aicina pusaudžus piedalīties hakatonā par HealthTech un UrbanTech
FoxHack aicina pusaudžus piedalīties hakatonā par HealthTech un UrbanTech
Foto: FOX HUB
21., 22. un 23. janvārī notiks FoxHack Teenagers’ Baltic Online Hackathon. Pieteikties dalībai hakatonā līdz 20.janvārim ir aicināti jaunieši no 12 līdz 19 gadu vecumā, komandā vai bez tās, aizpildot anketu www.foxhub.lv. Pasākuma valoda: angļu.

Tas ir otrais hakatons pusaudžiem, ko rīko FOX HUB starptautiskais start-up akselerators ar Exupery Starptautiskās skolas atbalstu. Šoreiz jaunieši fokusēsies uz HealthTech un UrbanTech risinājumu radīšanu, intensīvi strādājot kopā ar nozares pārstāvjiem un ekspertiem.

Hakatona laikā plānotas deep dive sesijas veselības un pilsētplānošanas tehnoloģiju jomās, kā arī praktiskās nodarbības IT projektu attīstībā un komandas darbā. Plānots, ka 3 dienās dalībnieki izveidos strādājošu prototipu topošam IT produktam.

Pirmajā FOXHack hakatonā, pagājušā gada izskaņā, pusaudži radīja 9 prototipus IT risinājumiem izglītības un mākslas tehnoloģiju jomās. 9.klases skolēnu komanda Docifasc, atbildot uz Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) izaicinājumu, izveidoja strādājošu chat botu, kas turpmāk ieinteresēs un izglītos RIBOCA apmeklētājus par mūsdienu mākslas darbiem. Kopā ar Docifasc, par uzvarētājiem tika pasludināts projekts Spotloc - mobilā aplikācija kultūras pasākumu izveidei un pārvaldīšanai; un Clubery mobilā aplikācija skolēnu ārpusskolas aktivitāšu plānošanai.

Pēc abu hakatonu rezultātiem perspektīvāko projektu autori turpinās attīstību starptautiskajā FOX HUB akselerācijas programmā, kur 4 mēnešu garumā attīstīs savas idejas un prototipus par gataviem IT produktiem. Finālā, 2022. gada pavasarī, paveikto vērtēs jomas profesionāļi un potenciālie investori.

Pieteikties dalībai FoxHack Teenagers’ Baltic Online Hackathon var individuāli vai 3-6 cilvēku komandās, ar vai bez skolotāja. Pieredze IT jomā dalībniekiem nav obligāta, tomēr vēlams, lai priekšstats par programmēšanu ir vismaz 2 komandas biedriem. Pieteikšanās turpinās līdz 20.janvārim projekta mājas lapā.

Foxhub.lv-IT-Hackaton-2022.jpg

Par FOX HUB:

FOX HUB ir nekomerciāls projekts, kura mērķis ir realizēt pusaudžu redzējumu mūsdienu izaicinājumu pārvarēšanā izglītībā, mākslā un citās dzīves jomās, palīdzot viņiem izveidot dzīvotspējīgu IT produktu vai pakalpojumu. Pirmajā akseleratora sezonā, 2021.gada pavasarī, piedalījās vairāk nekā 150 skolnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Daži no dalībnieku piedāvātajiem IT produktiem: mobilā lietotne, kas parāda sabiedriskā transporta noslodzi reālajā laikā; mācību procesa interaktīvās plānošanas lietotne; gudrās mājas sistēma un pat dzīves pārvaldīšanas lietotne. Projektu atbalsta Exupery Starptautiskā skola.

Projekta mājas lapa pieejama šeit.