PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Foto1_RRM_Skolu kauss_dalibnieki_2019.jpg
Foto: NECom
Līdz ar jaunā mācību gada uzsākšanu tika godinātas 2019. gada Rīgas maratona sportiskākās un aktīvākās skolas.

Skriešanas svētkos šī gada maijā piedalījās 2 655 skolēnu no visas Latvijas, sacenšoties "Latvijas Skolu kauss 2019" izcīņā. Atzinības un apbalvojumus saņēma gan labākās skolas no Rīgas un Latvijas, gan skolotāji, kuri uz svētkiem pulcējuši ātrākos skolēnus un kuplāko skolēnu skaitu.

Tradīcija skolām un skolēniem sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos tika iedibināta jau 2008. gadā, aicinot Rīgas skolēnus cīnīties par Rīgas Skolu kausu. Kopš 2016. gada ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu kausa izcīņā tika aicināti piedalīties skolēni ne tikai no Rīgas, bet arī visas Latvijas. Plašajā un vienotajā Latvijas Skolu kausā piedalījās 1 586 skolēni no Rīgas skolām un 1 069 skolēni no citām Latvijas pilsētām.

Šogad Latvijas ātrākās skolas titulu ieguva sporta skola "Arkādija", aiz sevis atstājot Siguldas Valsts ģimnāziju un Rīgas Centra humanitāro vidusskolu. Savukārt Rīgas skolu ieskaitē kā ātrākās sevi parādīja Rīgas Centra Humanitārā vidusskola, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola. Savukārt, izdalot skolas no reģioniem, ārpus Rīgas konkurences, ātrākās ir Siguldas Valsts ģimnāzija, Limbažu Bērnu un jauniešu centrs un Mārupes vidusskola.

Veicināšanas balvas par skolas komandas kuplāko dalībnieku skaitu un sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem saņēma trīs skolotāji: Līga Spuriņa no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, Laura Janševska no Mežinieku pamatskolas un Linda Grandberga no Rīgas Hanzas vidusskolas.

"Latvijas Skolu kauss 2019" kopvērtējuma Top 20:

1. Sporta skola "Arkādija"

2. Siguldas Valsts ģimnāzija

3. Rīgas Centra humanitārā vidusskola

4. Limbažu Bērnu un jauniešu centra kapela Eži

5. Āgenskalna Valsts ģimnāzija

6. Mārupes vidusskola

7. Rīgas Futbola skola

8. Aizputes vidusskola

9. Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola

10. Rīgas Hanzas vidusskola        

11. Rīgas Valsts 2. ģimnāzija        

12. Jelgavas 4.vidusskola              

13. Rīgas Pilsētas sākumskola

14. Friča Brīvzemnieka pamatskola          

15. Rīgas 66. speciālā vidusskola

16. Smārdes pamatskola

17. Rīgas 21.vidusskola

18. Lielupes pamatskola

19. Garkalnes novada Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola

20. Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledža

LSFP prezidents Einars Fogelis pauž vēlēšanos Latvijas lielākos skriešanas svētkus padarīt pieejamus ikvienam bērnam un pusaudzim visā Latvijā. "Gadu no gadu bērnu vidū augošā skriešanas popularitāte vieš pārliecību — tautas sports aizvien vairāk arī ikdienā kļūst par regulāru rituālu, kurā smelties labas izjūtas, kas stiprina veselas, mūsdienīgas nācijas pamatus. Lai progress ilgtermiņā turpinātos, svarīgi tieši skolās nodrošināt iespējas ikvienam bērnam un jaunietim iesaistīties sporta nodarbībās, piemērojot fizisko aktivitāšu veidus atbilstoši viņa fiziskajai sagatavotībai un interesēm," sacīja LSFP prezidents E. Fogelis.

Atgādinām, ka maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. 2019. gadā pasākums pulcēja 38 398 dalībniekus, t. sk., 4 632 ārvalstniekus no 82 pasaules valstīm un teju 13 tūkstošus bērnu "Rimi Bērnu dienas" ietvaros. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) “Zelta” kvalitātes zīmi (Gold Label). 2020.gadā maratons notiks 16. – 17.maijā.