PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8739.jpeg
Foto: cheekylorns / 123RF
Trešdien, 17.jūnijā, tiks paziņoti sadarbībā ar karjeras portālu "Prakse.lv" veidotā, jau ceturtā darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu topa rezultāti. 

Pasākums notiks plkst.11 LDDK telpās Rīgā, Baznīcas ielā 25-3m, informē Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Preses dienesta pārstāve Una Grenevica.

Tā veidošanā šogad piedalījies rekordliels uzņēmumu skaits - vairāk nekā 2000, kas esot 12 reižu vairāk nekā pirms trim gadiem, kad darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu tops tika veidots pirmo reizi.

Patlaban ir izlaidumu laiks, kad jauniešiem, noslēdzot vienu periodu savā dzīvē, jāizdara izvēle par turpmāko karjeras ceļu. Topa veidošanā šogad būtiski pieaugusi darba devēju aktivitāte, iesakot izglītības iestādes, kurās, pēc viņu līdzšinējās pieredzes, iespējams gūt darba tirgum atbilstošākās zināšanas un prasmes konkrētās profesijās, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā liecina iepriekšējā gada pieredze, skolu absolventi augstu vērtē darba devēju viedokli, izvēloties savu nākotnes profesiju. "Prakse.lv" veiktajā pētījumā noskaidrots, ka 93% absolventu, izvēloties studiju virzienu, ņem vērā darba devēju viedokli. Par to liecina arī pieaugošais topa sadaļas apmeklējums portālā "Prakse.lv", proti, 2014./2015.mācību gadā topu skatījuši 210 000 cilvēku.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone skaidro, ka jebkuras izglītības iestādes un mācību programmas kvalitātes rādītājs ir tas, cik labi tās absolvents ir sagatavots darbam savā specialitātē. "Darba devēju lielā iesaiste topa veidošanā liecina, ka kvalitatīva darbaspēka jautājums ir nozīmīgāks nekā jebkad iepriekš. Būtiski, ka šogad aktīvākas kļuvušas nozares, kurās bijusi sarežģīta darbaspēka situācija, piemēram, būvniecība. Šādu topu veidosim arī turpmāk, jo tas ir labs palīgs gan topošajiem studentiem, gan pašiem darba devējiem, kuriem ir svarīgi nodarbināt motivētus, par savu profesijas izvēli pārliecinātus jauniešus, stāsta L. Meņģelsone.