PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10113.jpeg
Foto: E-klase / Oskars Ludvigs
E-klases rīkotā izglītības konference norisinājās 15.aprīlī Vidzemes reģionālajā koncertzālē “Cēsis” un šogad tā notika jau sesto gadu. 

No šodienas, 3.maija, portāla sadaļā Konference ikvienam ir iespēja noskatīties lekciju video ierakstus.

Konferences laikā notika piecas lekcijas par izglītības jomā aktuāliem jautājumiem, katram dalībniekam bija iespēja apmeklēt divas no tām. 

Dalība konferencē bija bez maksas, un noslēgumā dalībnieki saņēma sertifikātus par metodisko darbu lekcijās.

Lekciju tēmas:

“Apzinātība skolā” - lekciju vadīja psihoterapeits, apzinātības pasniedzējs Ansis Jurģis Stabingis.

“Kāpēc ir vērts būt skolā” jeb “viss par prieku” - lekciju vadīja Mūžizglītības un kultūras institūta "Vitae" vadītājs Rolands Ozols.

 “Digitālā mediju pratība mācību saturā” - lekciju vadīja VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja Ineta Upeniece, kā arītehnoloģiju eksperte un  “Iespējamās misijas” absolvente Sandra Bukovska. Lekcijā piedalījās arī Ilze Mazpane un Linda Dambe, “Iespējamās misijas” absolventes un pedagoģes.

 “Kā izmantot aptaujas un E-klases platformu lēmumu pieņemšanā?” lekciju vadīja Baltijā vadošā, neatkarīgā vadības konsultāciju uzņēmuma "Civitta" partneris Gatis Bolinskis un E-klases mārketinga vadītājs Armands Slokenbergs.

“Jaunākās iespējas izglītības tehnoloģiju jomā” - lekciju vadīja “Uzdevumi.lv” Edgars Škutāns, “Certes.lv” Lauris Stafeckis, “Lielvārds” Andris Gribusts, “Zvaigzne” Sintija Buhanovska, “Tilde” Iveta Zeltiņa,  "Baltijas biroju tehnoloģijas" Agris Porejs.

Uz konferenci bija aicināti direktori, direktoru vietnieki, mācību daļu vadītāji, skolotāji, izglītības pārvalžu vadītāji un interešu izglītības pārstāvji no visas Latvijas.

Pasākumu atklāja izglītības un zinātnes ministrsKārlis Šadurskis, uzrunas laikā pedagogus dēvējot par “izglītības bruņiniekiem”. K.Šadurskis norādīja, ka E-klases konference ir “labs instruments, lai sniegtu vadlīnijas, kā mūsu izglītības sistēmu virzīt uz tās galveno mērķi”.

Tāpat ministrs uzsvēra, cik būtiska izglītībā ir izcilība. “Mums vajag vairāk Danu Narvaišu! Mūsu sistēma ir ārkārtīgi sarežģīta un daudzveidīga. Stabilitāte ir tas, kas ir nepieciešams, lai sistēma pati attīstītos un sevi uzturētu. Mīļie skolotāji, jūsu rokās ir visas šīs lietas. Mūsu uzdevums Vaļņu ielā ir prast pateikt “paldies!” izcilniekiem un nodrošināt to, lai pedagogu profesija ir vilinoša ne tikai no pedagogu misijas apziņas viedokļa, bet arī no finanšu viedokļa,” savas runas nobeigumā norādīja K. Šadurskis.

Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt sadaļā Aktualitātes.

Konferenci E-KLASE 2016 atbalstīja: “Certes”, “StarIT”, “Tilde”, “Zvaigzne”, “Uzdevumi.lv”, “Lielvārds”, “Baltijas biroju tehnoloģijas”, “Avon”, “Datorika.lv”, savukārt pasākuma noslēgumā vērtīgas balvas skolotājiem pasniedza: “Gandrs”, “Avon”, “Tallink”, “Mosaic”, “Autobrava”, “Rosme”, “Latvijas Nacionālās Opera un Balets”, “Restorānu servisa skola”, “Maxima”, “Sezona.lv”, Izdevniecība “Rīgas Viļņi”, “Certes”, “M79”, “Piena Muiža”, “The Sound Poets”.

Konferenci organizēja Latvijā lielākais izglītības portāls E-klase. Lietotāju vidū  E-klase pierādījusi sevi kā neaizstājamu palīgu mācību procesā. Nepārtraukti tiek ieviesti jauni papildinājumi, uzklausot lietotāju ierosinājumus, priekšlikumus un prasības. E-klasē ir reģistrēti vairāk nekā 92% Latvijas skolu. Ik dienu to izmanto aptuveni 200 000 lietotāju.