PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Ikviens vidusskolēns tiek aicināts piedalīties STEaMup.lv Olimpiādē
Ikviens vidusskolēns tiek aicināts piedalīties STEaMup.lv Olimpiādē
Foto: STEaMup.lv
Vēlies iegūt dāvanu karti kino apmeklējumam, lāzertaga vai boulinga spēlei vai arī kopā ar klasi doties bezmaksas ekskursijā uz jaunatklāto zinātnes centru “Vizium” Ventspilī? VAS “Latvijas dzelzceļš” aicina visus Latvijas skolēnus no 22. novembra līdz 6. decembrim apliecināt savas zināšanas matemātikā, fizikā, ķīmijā, informātikā un bioloģijā, piedaloties STEaMup.lv Olimpiādē, un iegūt vērtīgas balvas. Īpašas balvas paredzētas arī skolotājiem.

STEaMup.lv Olimpiāde ir pieejama tiešsaistē un piedalīties tajā ir aicināts ikviens skolēns 10.-12. klašu grupā, kurš vēlas pārbaudīt savas zināšanas eksaktajos mācību priekšmetos un iegūt vērtīgas balvas. Olimpiādē katrai klašu grupai ir sagatavoti 25 uzdevumi, un katram no tiem ir atvēlēts noteikts laiks atbildes sniegšanai. Uzdevumi sagatavoti sadarbībā ar Rīgas Valsts 1.ģimnāziju.

Balvas saņems gan klases, kuru skolēni Olimpiādē būs uzrādījuši labākos rezultātus (rezultāti tiks vērtēti visām vidusskolas jeb 10.-12. klasēm kopumā), gan skolēni individuāli katrā no klašu grupām (10., 11. un 12. klase).

Balvas

  • 1. vietas ieguvēji katrā klašu grupā (10., 11. un 12. klase) saņems dāvanu karti lāzertaga spēlei.
  • 2.vietas ieguvēji katrā no klašu grupām (10., 11. un 12. klase) - dāvanu karti boulinga spēlei draugu lokā.
  • 3.vietas ieguvēji katrā klašu grupā (10., 11. un 12. klase) – dāvanu karti kino apmeklējumam.

Viena 10.-12. klašu grupā ietilpstoša klase, kura būs ieguvusi 1. vietu, varēs doties bezmaksas ekskursijā uz jaunatklāto zinātnes centru “Vizium” Ventspilī, bet 2. un 3. vietas ieguvēji saņems veicināšanas balvas.

Tāpat īpaša balva – “Biļešu paradīzes” dāvanu karte 50 eiro vērtībā ir paredzēta 3 skolotājiem. Balva tiks izlozēta starp skolotājiem, kuru audzināmās klases piedalīsies Olimpiādē vismaz 10 skolēnu sastāvā.

Kas jādara?

Dodies šeit, izpildi 25 uzdevumus, un, iespējams, tieši Tu iegūsi vērtīgas balvas. Olimpiāde norisināsies līdz 6. decembrim, un tajā var piedalīties ikviens 10.-12. klašu skolēns, kurš iegūst vidējo izglītību kādā no Latvijas skolām.  Katrs skolēns Olimpiādes uzdevumus var pildīt tikai vienu reizi.

Uzvarētāju paziņošana

Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 2022. gada 14. decembra plkst. 15:00 STEaMup.lv sociālo mediju kontos Facebook, Instagram, mājaslapā, kā arī tiks nosūtīti uz skolēnu norādītajām e-pasta adresēm.

Olimpiādes nolikums, kā arī plašāka informācija atrodama šeit.

Par STEaMup.lv

Projekta STEaMup.lv īstenotājs ir VAS “Latvijas dzelzceļš”. Projekts radīts, lai veicinātu skolēnu izpratni par eksakto priekšmetu jeb STEM (angliski – Science, Technology, Engineering and Mathematics)) plašo pielietojamību, kā arī iedvesmotu un motivētu tos apgūt. Mājaslapā un projekta kontos sociālajos tīklos atrodamā informācija iepazīstina ar STEM priekšmetu būtību, atklājot, kādās profesijās ir nepieciešamas eksaktās zināšanas un kā tradicionālo mācību procesu padarīt saprotamāku, pievilcīgāku un saistītāku ar ikdienas dzīves situācijām. Skolēni, vecāki un skolotāji no jauna tiek iepazīstināti ar eksaktajiem priekšmetiem, atklājot, ka STEM apgūšana neaprobežojas tikai ar ierastajām skolas mācību grāmatām, līdz ar to padarot mācīšanos daudzpusīgāku.

Reklāmraksts