PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

building-joy-planning-plans.jpg
Foto: Pexels
Jau trešo gadu aicinot skolēnus nākotni saistīt ar kādu no būvniecības profesijām, no 2018.gada janvāra līdz maijam Latvijas skolās norisināsies kampaņa "Mācies būvniecību!", informēja kampaņas organizatori.

Preses konference par kampaņas saturu un mērķiem, kā arī bukleta "Aizraujoša profesija - būvnieks" prezentācija notiks šodien plkst.11.00 Rīgas Celtniecības koledžā, Rīgā, Gaiziņa ielā 3.

Kampaņas sociālais mērķis ir skolniekiem radīt priekšstatu par labas prakses piemēriem būvniecības nozarē, popularizēt mācības profesionālās izglītības iestādēs un studiju iespējas augstskolās - Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) - un koledžās (piemēram, Rīgas Celtniecības koledžā) un iedvesmot jauniešus darbam būvniecībā.

Kampaņa organizatori ir biedrība "Building Design and Construction Council" (BDCC) ar sadarbības partneriem - Izglītības un zinātnes ministriju, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas domes Īpašuma departamentu, biedrību "Zaļās mājas", informē aģentūra LETA.

"Būvniecība ir aizraujoša joma, tai nepieciešami jauni un zinoši speciālisti, kas var izaugt, bagātinoties no augsta līmeņa profesionāļu pieredzes," atzīst kampaņas organizētājas, biedrības BDCC pārstāves Gunita Jansone un Agrita Lūse.

Kampaņa tiek organizēta sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Rīgas domes Īpašuma departamentu, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Celtniecības koledžu, biedrību "Zaļās mājas".