PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10962.jpeg
Foto: ndul / 123RF
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) šomēnes uzsāk projektu "Digitālās prasmes nākotnes darbam".

Projekta mērķis ir attīstīt jauniešos prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes digitālajām profesijām, kā arī sniegt atbalstu skolotājiem, kas veic inovatīvas jauniešu apmācības, aģentūru LETA informē LIKTA pārstāvji.

Projektu finansiāli un ar programmatūras ziedojumu atbalsta "Microsoft", kopējam finansiālā un tehniskā nodrošinājuma atbalsta apjomam sasniedzot 217 000 ASV dolāru (203 870 eiro), no kuriem 60 000 ASV dolāri (56 369 eiro) ir finansiāls atbalsts, bet pārējais ieguldījums ir projektā nepieciešamās programmatūras piešķīrums.

Projekta sākuma etapā četrām profesijām tiks izstrādātas "Digitālo prasmju ceļa kartes". Šīs profesijas būs digitālā marketinga speciālists, digitālā multimediju satura veidotājs, mājaslapu veidotājs un spēļu programmētājs. Atbilstoši izstrādātajām prasmju ceļa kartēm, vispirms tiks sagatavoti 20 pasniedzēji, kas apmācīs 400 jauniešus atbildošajās prasmēs.

Projektā piedalīsies skolas un pašvaldību digitālie centri no Rīgas, Preiļiem, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Tukuma, Aizkraukles un citiem Latvijas rajoniem. Savukārt 400 jaunieši tālāk dalīsies ar iegūtajām prasmēm savās skolās, jauniešu organizācijās un bibliotēkās, nododot zināšanas citiem jauniešiem.

Kopumā projektā jaunas prasmes apgūs vismaz 1600 jauniešu. Projekta noslēgumā jaunieši pielietos apgūtās prasmes, izstrādājot digitālos projektus.