PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9414.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Jauniešu uzņēmējdarbības sacensības “Izaugsmes forums 2016”, kas norit jau piekto gadu, no 11. janvāra līdz 10. februārim viesosies 99 Latvijas skolās. 

Konkursa dalībnieki sacentīsies par labāko jauno biznesa ideju vai esošā produkta pilnveidi. Projekta galvenā balva ir starta kapitāls biznesa uzsākšanai 1000 eiro apmērā, studijas augstākās izglītības programmās un dalība biznesa mentoringa programmās.

„Izaugsmes foruma” skolu tūres laikā skolēniem būs iespēja uzzināt vairāk par biznesa konkursa ideju un iesaistes iespējām. Projekts sastāv no četriem posmiem: iepazīšanās ar projektu, atlase, biznesa projektu nakts un noslēguma prezentācijas, kurās tiks pārstāvētas desmit komandas ar labākajām idejām. Atlase norisināsies 18. februārī Rīgā un tās dalībnieki centīsies ieinteresēt žūriju par savu ideju lifta brauciena laikā. Konkursa fināls norisināsies Rīgā 27. februārī izstādes “Skola 2016” ievaros. Fināla laikā dalībniekus un līdzjūtējus priecēs pārsteigumi no konkursa sadarbības partneriem, dažādas aktivitātes un sadraudzības pasākumi.

Projekta autors Jaroslavs Romanovičs projekta rīkošanu skaidro ar vēlmi ieinteresēt jauniešus radīt idejas tepat, Latvijā, izmantojot Eiropas iespējas. „Jau piecus gadus sniedzam jauniešiem no visas Latvijas iespēju „pielaikot” biznesu un tā iespējas Latvijā. Iepriekšējo gadu rezultāti ļauj mums izdarīt pamatotus secinājumus, ka projekts ir noderīgs ne tikai biznesa vides iepazīšanai, bet arī sava pirmā biznesa uzsākšanai pēc skolas absolvēšanas,” skaidro J.Romanovičs.

Projekts tiek rīkots piekto gadu, taču šoreiz projekta koncepts ir būtiski uzlabots, papildinot tā veiksmīgākās sastāvdaļas ar interaktīviem šova elementiem. Konkursa kopējais balvu fonds 7000 eiro apmērā tiks sadalīts starp labākajiem dalībniekiem vairākos konkursa posmos. Projektu rīko biedrība „Izaugsmes forums”.

Papildu informācija publicēta "Izaugsmes foruma" mājaslapā, projekta vadītājs Jaroslavs Romanovičs, tālr.: +371 26659974, e-pasts: [email protected].