PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6402.jpeg
Foto: ensup / 123RF
Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas biroja vadītājas amatā iecelta Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" asociētā profesore Ineta Kristovska, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

I. Kristovskas profesionālā darbība ilgus gadus saistīta ar augstākās izglītības jomu. Viņa ir arī Akadēmiskās informācijas centra, Augstākās izglītības kvalitātes aģentūras izglītības kvalitātes un akreditācijas komisijas eksperte, Latvijas Tālmācības centra valdes locekle.

I. Kristovska piedalījusies priekšlikumu izstrādāšanā augstākās izglītības politikas veidošanai un attīstībai, Ministru kabineta noteikumu izstrādē studiju programmu akreditācijas jautājumos, viņai ir pieredze sadarbības veidošanā ar sociālajiem partneriem, Latvijas un ārvalstu augstākās izglītības institūcijām un citām organizācijām, norādīja ministrijā.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārās sekretāres amatā stāsies Saeimas deputāte Anita Muižniece. A. Muižniece Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālās augstākās izglītības bakalaura grādu pedagoģijā, patlaban turpinot pedagoģijas studijas maģistrantūrā. Savukārt Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā iegūta pirmā līmeņa augstākā profesionālā izglītība uzņēmējdarbībā. Līdz ievēlēšanai Saeimā A. Muižniece strādājusi Daugmales pamatskolā, kā arī darbojusies Ķekavas novada pašvaldībā, Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisijā, informē aģentūra LETA.

Savukārt izglītības un zinātnes ministres padomnieks komunikācijas jautājumos būs Andris Gross. A. Gross Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis humanitāro zinātņu bakalaura grādu mākslās, Latvijas Universitātē iegūts humanitāro zinātņu maģistra grāds teoloģijā un reliģiju zinātnē, ir sācis maģistra studijas kino režijā un producēšanā Latvijas Kultūras akadēmijā.

A. Grosa līdzšinējā profesionālā darba pieredze saistīta ar teātra, kino un televīzijas projektiem, kur iegūtas komunikācijas prasmes. Vairākus gadus viņš strādājis Latvijas Televīzijā kā raidījumu "Kultūras ziņas" un "Kultūršoks" žurnālists. A. Gross izstrādājis arī Jaunās konservatīvās partijas 13.Saeimas un 2017.gada pašvaldību vēlēšanu Rīgā vēlēšanu kampaņas komunikācijas stratēģiju un veicis tās koordināciju, norādīja ministrijā.