PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7784.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Valdība konceptuāli atbalstījusi Latvijas turpmāko dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA), tomēr līdzekļi nepieciešamajām iemaksām vēl būs jāmeklē.

Neskatoties uz valdības pausto atbalstu, premjerministre Laimdota Straujuma norādījusi, ka nepieciešamie līdzekļi “savos apcirkņos” būs jāmeklē Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM).

L. Straujuma sacīja, ka Finanšu ministrija saredz iespējas IZM nepieciešamos līdzekļus atrast savā budžetā, tomēr protokollēmumā būšot ietverts punkts arī par iespējamajiem papildu finansējuma avotiem.

"Es gribētu, lai IZM domātu par zinātnes attīstību, nevis skatītos kaut kādas tehniskas lietas vai šķēršļus," komentēja L. Straujuma.

Pēc vairākām jautājuma skatīšanas atlikšanām valdība 27.janvārī konceptuāli atbalstīja Latvijas turpmāko dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA) Eiropas Sadarbības valsts statusā, tomēr šim mērķim nepieciešamo finansējumu vēl tikai meklēs, informē ziņu aģentūra LETA.

Valdības sēdē Izglītības un zinātnes ministrija lūgusi piešķirt 1,38 miljonus eiro maksai par Latvijas dalību EKA, ministrijas darbinieku atlīdzībai un tehniskajam nodrošinājumam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tomēr prasība netika atbalstīta.