PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10217.jpeg
Foto: Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Noslēdzoties mācību gadam Latvijas vispārizglītojošajās skolās, izglītības ministrs Kārlis Šadurskis novēl visiem skolēniem atrast savu īsto ceļu dzīvē.

Tāpat ministrs novēl atrast savu īsto augstskolu un profesiju, kas sniegs gandarījumu un nodrošinās labklājību, ziņu aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Mārtiņš Langrāts.

K.Šadurskis gan atgādina, ka darba cēliens vēl turpinās devītklasniekiem un tiem gandrīz 16 000 jauniešu, kuri šogad absolvēs vidusskolu. Šonedēļ pēdējos vidusskolas pārbaudījumus gaida tie, kuri izvēlējušies kārtot valsts eksāmenu fizikā, ķīmijā un ekonomikā, tāpēc jānovēl jauniešiem veiksme un izdošanās. Jau 30.jūnijā vidusskolu absolventi saņems centralizēto eksāmenu sertifikātus, kas ir apliecinājums viņu varēšanai un zināšanām un tam, ka Latvijā dzīvo gudri un talantīgi jaunieši. "Lai ikvienam no jums izdodas atrast savu īsto ceļu dzīvē, savu īsto augstskolu un profesiju, kas sniegs gandarījumu un nodrošinās labklājību šeit, mūsu Latvijā," novēl K.Šadurskis.

Tāpat ministrs atzīmē, ka šis ir pārdomu un izšķiršanās laiks arī 9.klašu absolventiem - viņiem rūpīgi jāapsver, kuru izglītības ceļu izvēlēties. K.Šadurskis gan šajā gadījumā norāda, ka Latvijas profesionālā izglītība ar katru gadu kļūst modernāka, konkurētspējīgāka un jauniešiem pievilcīgāka izglītības iespēju izvēlē. Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondu ieguldījumiem un darba devēju iesaistei, profesionālās izglītības iestādēs iegūtā izglītība un profesija sniedz labas iespējas darba tirgū, kā arī turpināt padziļināt zināšanas, izvēloties studijas augstskolā.

Izglītības ministrs arī novēl skolēniem izbaudīt vasaras brīvlaiku, vienlaikus plānojot savas aktivitātes jēgpilni, lietderīgi un droši. Viņš pauda gandarījumu arī par tiem 15 gadu vecumu sasniegušajiem jauniešiem, kuri vēlējās iesaistīties un ir izturējuši atlasi Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajos skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumos. Vienlaikus viņš aicināja arī tos skolēnus, kuriem šovasar nebūs iespējas strādāt vai piedalīties nometnēs, brīvlaiku padarīt interesanti un saturīgi.

Tāpat K.Šadurskis pateicās arī skolotājiem, kuri visa mācību gada garumā ne tikai bērnus māca, bet ir arī viņu atbalsts un virzītājspēks aizvien jaunu mērķu sasniegšanā.

"Lai visās skolās jauks izlaidumu laiks! Lai paveiktais ikvienam no mums sniedz gandarījumu un priekšā vienmēr kāds mērķis, pēc kura tiekties," mācību gada noslēgumā novēl K.Šadurskis.