PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

10587.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
Lai arī oficiāli Starptautiskā skolotāju diena tiek atzīmēta oktobra pirmajā svētdienā, visā Latvijā to svin jau šodien.

Arī Izglītības un zinātnes ministrija publicējusi svētku apsveikumu:

“Cienījamie skolotāji un pedagogi!

No sirds vēlos pateikt paldies maniem skolotājiem un visai skolotāju saimei, kuri, tad un šodien, ar atbildību veido un rada mūsu valsts nākotni!

Jūs, skolotāji esat tie, kas rada iespēju, lai mēs katrs varam lepoties ar mūsu izcilībām un Latvijas vārdu pasaulē. Tās ir mūsu izcilības zinātnē, kultūrā, sportā, uzņēmējdarbībā, pedagoģijā un citās jomās, kas iedvesmo jauniem panākumiem un sasniegumiem.

Esiet tikpat radoši, zinoši un atvērti pārmaiņām kā Jūsu savulaik vislabākie skolotāji. Jūs esat izvēlējušies visgrūtāko, bet vienlaikus viscildenāko profesiju. Skolotājs ir cilvēks, kas atklāj un rada. Saglabājiet šo spēju katru dienu!

Saglabājiet savu skolotāja īpašo spēju, sadzirdēt un ieraudzīt sev cienīgu maiņu un nodot mantojumā pūru, kuru esat sakrājuši.

No Jums ir atkarīgi Latvijas jaunie skolotāji, kurus mums tik ļoti vajadzēs nākamajām paaudzēm.

Radiet savos skolēnos vajadzību pēc zināšanām un Latvijas. Jūsu skolēni ir vajadzīgi Latvijai - ar savām zināšanām un prasmēm, bet visvairāk tāpēc, lai mūsu valsts, latviešu valoda un kultūra varētu pastāvēt un mūžam uzplaukt pasaules brīvo un demokrātisko valstu saimē.

Sveicu un novēlu Jums priecīgu un saulainu Starptautisko skolotāju dienu!”

LR izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis

E-klase pievienojas sveicieniem, vēlot ikvienam Latvijas skolotājam patīkamus svētkus!