PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Balva_080218.jpg
Foto: Publicitātes foto
Izglītības iestādes vai organizācijas, kas darbojas neformālās pieaugušo izglītības jomā, līdz 1.decembrim aicinātas pieteikties balvai “Saules laiva”, ko ik gadu Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piešķir labākajiem pieaugušo izglītotājiem.

Pieteikumus var iesniegt arī pašvaldības domes priekšsēdētājs, pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājs un pieaugušo neformālās izglītības iestādes vadītājs.

Balvas pretendentu var izvirzīt arī mācību dalībnieki, kas papildinājuši savas prasmes kādā no neformālās izglītības programmām un vēlas izcelt augstvērtīgu pasniedzēju un izglītības iestādes darbu. Ja balvas pretendentu izvirza izglītības saņēmēji, ierosinājums jāparaksta vismaz desmit attiecīgās mācību grupas sastāvā reģistrētiem cilvēkiem.

Lai pieteiktu pretendentu pieaugušo neformālās izglītības balvai, jāraksta pieteikums brīvā formā, ietverot visu pieteikuma anketā norādīto informāciju. Saņemtos pieteikumus, saskaņā ar vērtēšanas kritērijiem, izvērtēs un balvas saņēmēju noteiks IZM apstiprināta žūrija - pieaugušo izglītības jomas atzīti profesionāļi. 

Pieteikumi ar norādi “Pieaugušo neformālās izglītības balva” jāsūta rakstveidā Izglītības un zinātnes ministrijai (Vaļņu iela 2, Rīga, LV-1050) vai, ja pieteikums parakstīts ar drošu elektronisko parakstu - uz e-pastu: [email protected]. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 1.decembris.

Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošā balva ir latviešu tēlnieka Aivara Gulbja veidota bronzas skulptūra “Saules laiva”, kurā atveidots poētisks folklorā sastopamais saules laivas tēls, simbolizējot atjaunotni un attīstību. Balva ir dibināta, lai akcentētu pieaugušo izglītības nozīmīgumu un izsacītu atzinību gada labākajam pieaugušo neformālās izglītības sniedzējam par nozīmīgu ieguldījumu izglītības procesa veicināšanā.

Balvas pasniegšana notiks 2018.gada decembrī.

Pieaugušo neformālās izglītības balva tiek piešķirta Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.