PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

46150306422_50b0c0daf4_k.jpg
Foto: Ieva Ābele, Saeima
Skolēnu unikalitāte un iegūtās zināšanas nākotnē ļaus konkurēt ar mākslīgo intelektu un tā radītajām inovācijām, pirmdien prezentējot pilnveidoto vidējās izglītības mācību saturu, teica Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Anita Muižniece.

A. Muižniece sacīja, ka pēdējos gados projekts "Skola2030" sabiedrībā ir kļuvusi par pārmaiņu zīmolu. Par to, vai pārmaiņas ir vajadzīgas, tiek lauzti šķēpi, bet nevar noliegt, ka pēc uzlabojumiem tiecas ikviens - pārmaiņas nozīmē izkāpšanu no ierastā, viņa pauda.

"Patīk mums tas vai nē, mākslīgais intelekts, tehnoloģijas maina pasauli un bērnus, tāpēc arī izglītībai ir jāmainās," teica A. Muižniece.

Viņa uzsvēra, ka vidusskolā jāattīsta pamatskolā iegūtās zināšanas un prasmes. "Vidusskolā jāattīsta īpašie, individuālie talanti. Tam jābūt laikam, kad no zaļiem asniem jāļauj izaugt ziediem. Skolēnu un viņu zināšanu un prasmju unikalitāte ir atslēga tam, lai nākotnē varētu konkurēt ar mākslīgām intelekta radītām inovācijām," sacīja A. Muižniece.

Kā ziņots, Valsts izglītības satura centrs ir ierosinājis pārmaiņas izglītībā Latvijā, lai vienotā sistēmā un pēctecīgi visos izglītības posmos pārskatītu mācību saturu un pieeju, kādā skolotāji sadarbojoties organizē un vada skolēnu mācīšanos ikdienā. Vidusskolas satura modelis ir trešais izglītības posms, kuram tiek izstrādāts pilnveidots saturs un pieeja, informē aģentūra LETA. Pērn apstiprinātās Pirmsskolas vadlīnijas stāsies spēkā šā gada septembrī, savukārt saskaņā ar Valsts pamatizglītības standartu skolas sāks strādāt no 2020.gada septembra.