PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

8029.jpeg
Foto: rawpixel / 123RF
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt portāla Skolas.lv projekta vadītāja darbu.

Tā šodien valdību informēja IZM.

Ministrijas pārstāve stāstīja, ka ir noslēgusies IZM dienesta pārbaude par portāla Skolas.lv projektu, secinot, ka projekts nav izdevies, jo ministrijā trūcis administratīvās kapacitātes, kā arī slikti strādājis projekta vadītājs. IZM pārmetumus projekta vadītājam nosūtījusi Ģenerālprokuratūrai, lai tā izvērtē, vai projekta gaitā ir veiktas kādas kriminālas darbības.

Premjerministre Laimdota Straujuma pauda sašutumu, ka konstatēta tikai projekta vadītāja atbildība, lai gan projektu uzraudzīja gan IZM valsts sekretārs, gan valsts sekretāra vietnieki un citas atbildīgās amatpersonas. "IZM ir jāpaskatās arī uz saviem ierēdņiem, ne tikai projekta vadītāju," uzsvēra L. Straujuma.

Arī Valsts kanceleja piekrita premjeres viedoklim, ka IZM bija arī atbildīgie eksperti, tāpēc nevar novelt vainu tikai uz projekta vadītāju. "IZM jāvērtē iekšējās kontroles sistēma, vai tāda tika nodrošināta," uzsvēra Valsts kancelejas pārstāvji. 

Savukārt IZM pārstāve aizbildinājās, ka lielākā daļa ar Skolas.lv projektu saistīto amatpersonu darbu ministrijā ir pametušas, tāpēc IZM arī vērsusies Ģenerālprokuratūrā.

L. Straujuma piebilda, ka Skolas.lv projekts ir viens no piemēriem, kas apliecina ierēdņu bezatbildību. "Es nesaku, ka ierēdņi ir slikti, bet Skolas.lv pierāda bezatbildību. Nez, cik gadus šo projektu virzīja. Ierēdņiem vajadzēja saprast, kas ar projektu notiek. Nevaram turpināt absolūto kompetences trūkumu valsts pārvaldē," uzsvēra Ministru prezidente.