PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Izmanto bezmaksas bērnu zobārstniecības pakalpojumus Rīgā
Izmanto bezmaksas bērnu zobārstniecības pakalpojumus Rīgā
Foto: pexels
Zobārstniecības pakalpojumi no valsts budžeta līdzekļiem pilnā apjomā tiek apmaksāti bērniem līdz 18 gadu vecumam. Reizi gadā bērniem tiek apmaksāta arī zobu higiēna - 2 līdz 18 gadu vecumā. Divas reizes gadā zobu higiēnas pakalpojumus bērni var saņemt 7, 11 un 12 gadu vecumā.

Zobārstniecības klīnika, sadarbojoties ar Nacionālo Veselības dienestu, sniedzot zobārstniecības pakalpojumus bērniem no 0-18 gadu vecumam. Šeit rindas kārtībā var saņemt primārās veselības aprūpē paredzētos zobārstniecības pakalpojumus, zobu ārstēšanu, zobu virsmu pārklāšanu ar speciālu kompozītmateriālu - silantu, kā arī mutes profesionālo higiēnu.

Klīnikas ārstiem ir liela pieredze bērnu zobu ārstēšanā. Savlaicīga zobārsta apmeklēšana, veicina bērna pierašanu un uzticēšanos ārstniecības personālam, kas nākotnē dod lielāku iespēju izvairīties no komplicētu zobu ārstēšanas, kuru rezultātā bērniem var rasties psiholoģiskas traumas un pazust velme savlaicīgi apmeklēt zobārstu, kam savukārt var būt negatīvas sekas.

Bērnu profilaktisko apskati ir vēlams veikt vismaz vienu reizi sešos mēnešos, lai savlaicīgi varētu noskaidrot bērna zobu veselības stāvokli, kā arī izvairīties no smagām zobu un smaganu saslimšanām.

Mūsdienās ļoti bieži starp jauniem vecākiem valda maldīgs priekšstats par piena zobiem, daudzi uzskata ka tiem nav nepieciešama, vai pat ir bezjēdzīga, to ārstēšana, jo galu galā tie tāpat izkritīšot, taču tā ir ļoti maldīga informācija. Savlaicīgi neārstēti piena zobi var novest pie komplicētam problēmām gan ar patstāvīgajiem zobiem, gan arī ar bērna vispārējo veselību

Regulāras vizītes pie zobārsta ir labākais veids kā izvairīties no liela daudzuma problēmām kas ir saistītas ar mutes dobuma veselību!

Pieteikties uz valsts apmaksātiem zobārstniecības pakalpojumiem Rīgā ir iespējams zvanot uz telefona numuru 29623070.

149806376_839859100197551_6791264214998635414_o.jpg