PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

11941.jpeg
Foto: 123RF
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izsludina konkursu „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē”.

Konkurss izsludināts, lai apzinātu, novērtētu un popularizētu oriģinālus un efektīvus valodu mācīšanas veidus.

Šogad konkurss notiek devīto reizi, un viena no tā tematiskajām prioritātēm ir „Daudzvalodu skolas un klases; daudzveidības ienākšana skolās”, aicinot skolas un profesionālās izglītības iestādes dalīties pieredzē, lai apzinātu labāko praksi daudzvalodībai izglītības iestādēs.

Otra tematiskā prioritāte ir “Valodai draudzīga sabiedrība – ikdienišķa valodas apguve”. Šajā prioritātē konkursā var piedalīties ikviens, kurš ikdienā ar inovatīviem valodas apguves veidiem palīdz mācīties valodu jebkuras vecuma grupas cilvēkiem, izmantojot neformālu atmosfēru, sociālos tīklus, tiešsaistes resursus u.tml. Lai piedalītos konkursā, ar valodas mācīšanos saistītajai aktivitātei vai projektam jābūt orientētam uz ģimeni, kopienu vai starppaaudžu mācīšanos.

“Konkursa tematika šoreiz ir ļoti demokrātiska, tāpēc vēlamies iedrošināt tajā piedalīties, piemēram, māmiņas un vecmāmiņas, kas ikdienā bērniem oriģinālā veidā māca valodu. Konkursā var piedalīties arī klases vai skolēnu grupas, kas kopīgi praktizē radošus valodas apguves veidus vai jebkura cita vecuma cilvēki, kas ikdienā radoši apgūst valodu,” stāsta VIAA Eiropas Savienības Izglītības programmu departamenta direktore Ennata Kivriņa.

Projekta pieteikums jāiesniedz līdz 2017. gada 25. jūlijam. Detalizētāka informācija par konkursu, tā nolikums un pieteikuma veidlapa ir pieejama VIAA mājaslapā.

Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē ir starptautiska balva, ko piešķir novatoriskiem valodu mācīšanas un apguves projektiem. Tā ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas savu darbību uzsāka 1998. gadā un pašlaik darbojas visās Eiropas Savienības valstīs, Norvēģijā un Īslandē. Kopš 2002. gada projektā piedalās arī Latvija. Šī iniciatīva ieņem nozīmīgu vietu ES valodu mācīšanas un apguves aktivitātēs.