PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6410.jpeg
Foto: andresr / 123RF
Atklāta pieteikšanās konkursā ikgadējai latviešu un igauņu Valodu balvai, kuras uzvarētājs iegūs 3000 eiro, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centra pārstāvji.

Saskaņā ar nolikumu, balvai var pieteikt daiļliteratūras vai dažādu jomu zinātniskā darba tulkojumus, pētījumus, kā arī latviešu valodas skolotājus Igaunijā un igauņu valodas skolotājus Latvijā par ieguldījumu valodu popularizēšanā 2017.gadā. Žūrijas lēmums par balvas ieguvēju tiks pieņemts šī gada pavasarī, bet balvas ieguvēju paziņos Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri svinīgā ceremonijā Rīgā.

Balvas mērķis ir Latvijas un Igaunijas sadarbības stiprināšana, veicinot daiļliteratūras, politisko, zinātnisko un citu tekstu tulkotāju aktivitāti. Tāpat ar balvu tiek novērtēts valodas pētnieku un skolotāju ieguldījums abu valodu popularizēšanā.

Balva šogad tiks pasniegta devīto reizi. Iepriekšējos gados apbalvojumu saņēmuši tulkotāji Maima Grīnberga (2009, 2012), Guntars Godiņš (2010, 2013), Kalevs Kalkuns (2011), Marguss Konnula ar pseidonīmu "Contra" (2014) un Valts Ernštreits (2015), informē aģentūra LETA. Pērn balvu par ieguldījumu 2016.gadā saņēma Igaunijas dzejniece, literatūras pētniece un igauņu tulkotāja Līvija Vītola par Astrīdas Ivaskas un Valentīna Jākobsona darbu tulkojumiem.

Pieteikumus balvas konkursam un nominēto personu CV var iesūtīt ĀM elektroniski vai pa pastu ar norādi "Valodu balva" līdz gada 14.martam.