PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

7796.jpeg
Foto: stylephotographs / 123RF
Šodien Finanšu ministrijā notiks izsole par tiesībām veikt studējošo kreditēšanu ar valsts vārdā sniegtu galvojumu.

Izsole notiks plkst.14 Finanšu ministrijā, Rīgā, Smilšu ielā 1, Ministra zālē. Izsole notiks, ja uz to būs pieteicies vismaz viens dalībnieks, informē ziņu aģentūra LETA.

Izsolē tiks izsolītas tiesības izsniegt studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu 25,2 miljonu eiro apmērā un studējošā kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu 10 756 620 eiro apmērā.

Izsolē var piedalīties jebkura Latvijā reģistrēta kredītiestāde un ārvalstu bankas filiāle, kura var nodrošināt kredītu izsniegšanu un administrēšanu visā Latvijas teritorijā.

Kredītu procentu likme tiks fiksēta katram saimnieciskā gada pusgadam izsoles dienā, bet pēc tam katra nākošā pusgada pirmā mēneša pirmajā darba dienā, un tā tiek noteikta kā iepriekšējās nedēļas vidējā sešu mēnešu Euribor likme, kurai pieskaitīta vai no kuras atņemta izsoles dalībnieka piedāvātā procentu likmes starpība ar minēto sešu mēnešu Euribor likmi procentpunktos.

Pagājušajā gadā FM rīkotajā izsolē kredītiestādēm par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu uzvarēja vienīgais izsoles dalībnieks - SEB banka.