PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

architecture-blur-bright-1329061.jpg
Foto: Pexels
Karjeras portāls "Prakse.lv" sadarbībā ar nozaru uzņēmumiem rīko "Uzņēmumu atvērto durvju dienas 2019", kuru laikā jaunajiem un topošajiem speciālistiem būs iespēja ekskursiju veidā doties pie 100 darba devējiem, lai pieteiktos darbam un praksei, informēja "Prakse.lv" projektu vadītāja Amanda Brizga.

Viņa sacīja, ka ekskursijās varēs doties no 8. līdz 12.aprīlim. Projekta mērķis ir parādīt studentiem un speciālistiem reālās darba tirgus perspektīvas Latvijā un palīdzēt tiem veiksmīgāk integrēties darba tirgū. Tāpat ekskursiju laikā būs iespēja iepazīties ar nozaru un profesiju aizkulisēm.

Kā norādīja Brizga, šogad uzņēmumi piedāvās apmēram 3000 jaunas darba vietas, piedāvās interesentiem klātienē iepazīsties ar potenciālajiem darbiniekiem, izrādīt ofisu un ražošanas telpas, kā arī parādīt, kāda izskatītos to ikdiena, ja vēlētos strādāt uzņēmumā.

Viņa piebilda, ka kopumā šogad durvis vērs uzņēmumi no 12 Latvijas pilsētām. Būs pārstāvēti 21 nozaru uzņēmumi, informē aģentūra LETA.

"Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa" ir jauno un topošo speciālistu projekts, kas jau 12.gadu aprīlī tūkstošiem studentu, absolventu un skolnieku ļauj klātienē iepazīt vietējos ražotājus un citus uzņēmumus, kā arī valsts iestādes. Katru gadu ekskursijām piesakās apmēram 10 000-15 000 jauniešu un aptuveni 7000 ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Pateicoties projektam, 5390 jauno speciālistu ir pieņemti darbā.