PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Jaunieši aicina uz tiešsaistes ideju vētru “EHOTRONS”
Jaunieši aicina uz tiešsaistes ideju vētru “EHOTRONS”
Foto: pexabay
Rīgas Katoļu ģimnāzijas jauniešu iniciatīvas grupa sadarbībā ar Sarunu festivālu LAMPA izsludina EHOTRONU* – virtuālu vienaudžu ideju vētru kopā ar viedokļu līderiem par to, kā jauniešiem tikt galā ar dzīvi ārkārtas apstākļos.

Tā būs virtuāla tikšanās Zoom platformā ar tiešraidi šo piektdien, 3. aprīlī, plkst. 15.00. Ideju vētrā aicina piedalīties skolu jauniešu veidotās komandas, kam ir idejas un vēlme risināt jauniešiem aktuālās ārkārtējās situācijas radītās problēmas. 

“Šobrīd ir svarīgi aprunāties un saprast, kā tagad dzīvot. Jaunieši, īpaši skolēni, vienmēr ir sabiedrības aktīvākā un enerģiskākā daļa. Jauniem cilvēkiem ir svarīga un vajadzīga fiziska kopā būšana. Tagad un pēkšņi viens un būtisks saskarsmes veids, kā saprast pasauli, – skolā, kolektīvās sporta spēlēs, koncertos, ballītēs – ir beidzies. Vīrusu pandēmija visu būtiski ierobežo,” informē Rīgas Katoļu ģimnāzijas skolnieks Rolands Pļaviņš.

Organizators informē, ka jauni cilvēki labāk orientējas digitālajā pasaulē un liela daļa viņu saziņas jau notiek sociālajās tīklošanas vietnēs, tomēr līdz šim nav bijusi situācija, kad reāla kopā būšana tiek ierobežota: "Tagad – ir, turklāt, tas ir pamatots un vajadzīgs. Un ir dažādi noteikumi, ko var, un ko nē. Noteikumi mainās, un ir diezgan pamatīgs juceklis un neskaidrības. Kā tikt galā ar skolu, sevi un to dzīves modeli, kura nosacījumus diktē pandēmija? Mums ir jautājumi, uz kuriem nepieciešamas atbildes."

Pasākuma organizatori aicina pieteikties komandas ar savu problēmu un iespējamo risinājumu. Zoom mītiņa laikā jauniešiem būs jāprezentē gan pieteiktā problēma, gan tās iespējamais risinājums, bet žūrija dos padomus un ieteikumus, kā šo ideju attīstīt tālāk. Nākamās divās nedēļās komandas realizē šo ideju, un pēc divām nedēļām atkal satiksies virtuālajā mītiņā, lai diskutētu par rezultātiem.

Dalību Ehotronā var pieteikt ŠEIT līdz 3. aprīļa plkst. 12.00 un tajā var piedalīties tikai skolēnu veidotās komandas.

Virtuālā tikšanās Zoom platformā tiks atvērta piektdien 3. aprīlī plkst. 14.50.

 

*Ehotrons “Echo” - sengrieķu nimfa, runas aizbildne, atbalss radītāja; “-trons” - no elektrona, kas ir vissīkākā elementārdaļina, visu lietu pamats.