PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10327.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Lai risinātu informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistu trūkumu un piesaistītu jaunus darbiniekus, tiek rīkotas programmēšanas mācības.

Kursu rīko tehnoloģiju uzņēmums "Accenture", pirmo reizi īpaši aicinot pieteikties jauniešus bez IT zināšanām savās bezmaksas programmēšanas un projektu vadības mācībās.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, līdz šim mācību galvenais uzsvars bijis uz jauniešiem ar pamatzināšanām programmēšanā, taču šovasar pirmo reizi vasaras skolai īpaši aicināti pieteikties jaunieši gan ar humanitāro, gan eksakto izglītību un bez priekšzināšanām. Inženierzinātņu, pedagoģijas, mārketinga, komunikācijas, jurisprudences un citu izglītību apguvušie var piedalīties programmēšanas vai projektu vadītāju asistentu mācībās un veidot karjeru IT nozarē.

"Pieņemot karjeras lēmumus, ir būtiski ņemt vērā profesiju pieprasījumu darba tirgū. Zinām, ka daudzi jaunieši apgūst tādas populāras studiju programmas kā ekonomiku, jurisprudenci un komunikācijas zinātnes, taču vēlāk saskaras ar grūtībām atrast darbu vai saprot, ka neredz sevi šai jomā," stāsta "Accenture" personāla nodaļas vadītāja Zanda Arnava. "Ja jaunietis ieguvis izglītību kādā ar IT nesaistītā sfērā, bet nav pārliecināts par šo izvēli un grib kaut ko mainīt savā dzīvē, "Accenture" vasaras skola ir lieliska iespēja to darīt. IT nozarē katrs var atrast sev piemērotāko, un tajā jau tagad ir plašas karjeras iespējas un viens no augstākajiem atalgojumiem," informē ziņu aģentūra LETA.

"Accenture Bootcamp" mācībās vienas līdz četru nedēļu garumā dalībnieki apgūst teorētiskas un praktiskas zināšanas, ko izmanto, komandā risinot praktiskus uzdevumus. Pēc programmēšanas mācībām dalībnieki spēj rakstīt un realizēt lietojumprogrammas, veikt testus un realizēt citus uzdevumus, savukārt projektu vadības pamatus apguvušie - asistēt projektu vadītājam, sekmējot veiksmīgu projektu realizāciju.

"Accenture Bootcamp" bezmaksas intensīvās mācības notiek divreiz gadā - vasarā un ziemā. Katru gadu tās pabeidz vairāk nekā 200 dalībnieku.