PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

8625.jpeg
Foto: michaeljung / 123RF
Līdz šim tika paredzēts, ka pedagogu darba samaksas jauno modeli Ministru kabinetā varētu skatīt nākamajā valdības sēdē, proti, 16.jūnijā. 

Tomēr, kā pastāstīja LIZDA pārstāve Ilze Priževoite, tas nenotikšot. Nākamajā nedēļā, 18.jūnijā, plānota kārtējā modeļa saskaņošanas sanāksme, iespējams, ka pēc tās modeli varētu nodot izskatīšanai valdībā, norādīja gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA), gan Latvijas Izglītības vadītāju asociācijā (LIVA), informē ziņu aģentūra LETA.

Pagaidām tiek lēsts, ka tas varētu notikt 30.jūnijā.

Plānots, ka tuvākajās dienās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbības partneriem izsūtīs kārtējo atjaunināto modeļa noteikumu versiju. Līdz šim ministrija veikusi korekcijas izstrādātajos noteikumos, tomēr vēl aizvien sadarbības partneri norāda uz tā nepilnībām.

LIVA viceprezidente Aija Melle skaidroja, ka vēl aizvien LIVA uzstāj uz to, ka modelis tiek veidots ilgtermiņam, to plānojot pilnībā, nevis to pielāgojot finansējumam. A. Melle norādīja, ka IZM kādā no saskaņošanas sanāksmēm norādījusi, ka noteikumu anotācijā varētu tikt atrunāti gadījumi par situāciju, ja būtu pieejams viss nepieciešamais finansējums.

A.Melle sacīja, ka, ieviešot modeli, algām kopumā ir jāpalielinās - šis ir viens no kritiskajiem punktiem, uz kuru uzstāj asociācija. Modelis jāprecizē tā, lai skolu vadītāji un vietnieki saņemtu atalgojumu par pedagoģisko darbu, kas patlaban modelī nav paredzēts.

E-klase jau informēja, ka IZM rosina jauno pedagogu darba samaksas modeli ieviest tikai nākamajā gadā, turklāt darot to divos atsevišķos posmos.