PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7854.jpeg
Foto: denisnata / 123RF
Lai arī diskusijas par pedagogu atalgojuma modeli sākušās jau pagājušajā gadā, vēl aizvien nav skaidrs, kāda būs pedagogu atalgojuma likme par vienu stundu.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile vakar pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) uzsvēra, ka pagaidām pilnīgi nekādus ciparus nenosauks, jo ciparu nosaukšana būtu blefs. Galvenais uzstādījums esot, lai pedagogiem, kuri saņem lielākas algas, tās netiktu samazinātas, bet mazās algas “tiktu pievilktas klāt” lielākajām. Ministre norādīja, ka laiks, kas līdz šim atvēlēts jauna modeļa ieviešanai, ir bijis ļoti īss, tāpēc arī skaitļu nosaukšana patlaban nav korekta.

M. Seile atbalsta, ka skolas tiek sadalītas grupās atkarībā no skolēnu skaita. Viņa atzina, ka algas pēc šīm grupām būs atšķirīgas. M. Seile solīja, ka darbs ritēs pēc grafika, turklāt algas, ko pedagogi saņems nākamajā mācību gadā, būs zināmas maija otrajā pusē, informē ziņu aģentūra LETA.

Gandarījumu par līdzšinējo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu pie jaunā modeļa pauda LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš. Viņš atgādināja, ka jaunais modelis ir tikai sākuma stadijā, tāpēc arodbiedrība šim jautājumam pieķersies nedaudz vēlāk, kad skolas būs aprobējušas modeli un būs zināmi zemūdens akmeņi. "Tad būs sarunas ar IZM, kā šos akmeņus likvidēt," teica J. Krastiņš. Tāpat viņš pieminēja, ka patlaban arodbiedrība ieturēs pauzi un nerīkos protesta akcijas.