PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

33844801251_2d40b3ddf5_k.jpg
Foto: Līga Neimane (Jaunsardzes un informācijas centrs)
Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēki, godinot Latvijas Kara flotes simtgadi, aicina 1. līdz 12.klašu skolēnus piedalīties patriotisma veicināšanas konkursā, kura balva ir komandas vizīte uz Jūras spēku kuģa jūrā, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Konkursa dalībnieki līdz šā gada 20.jūnijam ir aicināti uzfilmēt un iesniegt Jūras spēkiem radošu video sveiciena ar vēstījumu 100.gadadienā "Latvijas Kara flotei".

Par katru videoklipu būs iespēja balsot sociālā tīkla "Facebook" lapā un uzvarētājs tiks noteikts 10.augustā, informē aģentūra LETA.

Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijas Kara floti, tās vēsturi, un atjaunotos Latvijas Jūras spēkus skolēnu un jauniešu vidū, kuri nākotnē vēlētos saistīt savu izglītību un karjeru ar jūrniecību un Latvijas valsts aizsardzību. Vienlaikus konkursa dalībniekiem šī būs iespēja padziļināt savas zināšanas par Latvijas armijas un Jūras spēku vēsturi.

7.janvārī, Liepājā tika atklāti Latvijas Neatkarības kara un Latvijas armijas 100.gadadienas pasākumi, kas norisināsies šogad un 2020.gadā. Pasākumi notiks hronoloģiski atbilstoši vēstures notikumiem visā Latvijā, atspoguļojot to vēsturisko virzību Latvijas teritorijā un izšķirošās cīņas.