PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10744.jpeg
Foto: rido / 123RF
Ar konferenci „Karjeras vadības kompetence mūsdienīgam karjeras attīstības atbalstam izglītības iestādē” noslēgsies Karjeras nedēļa Rīgā. 

Konference notiks trešdien, 26. oktobrī, no plkst. 10.30 Friča Brīvzemnieka pamatskolā (Zeļļu iela 4), kurā aicināti piedalīties skolotāji, lai diskutētu par karjeras jautājumiem skolēnu un skolas ikdienā.

Konferences pirmajā daļā pedagogiem būs iespēja dzirdēt referātus par karjeras vadības kompetenci, zināšanām, prasmēm un iemaņām veiksmīgas karjeras veidošanā, kā arī  par karjeras vadības prasmēm un to integrēšanu pedagoģiskajā procesā. Būs atskats arī uz šī gada karjeras nedēļas norisēm Rīgas izglītības iestādēs.

Savukārt konferences otrajā daļā skolotāji varēs apmeklēt un līdzdarboties grupu darbnīcās, kurās apskatīs metodes skolēnu karjeras konsultēšanā, grupu nodarbībās un karjeras plāna izstrādē. Tostarp būs ieskats arī mācīšanas metodisko paņēmienu izmantošanā pašanalīzes procesā, informē Indra Vilde – RD IKSD pārstāve.

Konferencē pedagogi varēs tikties gan ar augstskolu pasniedzējiem un lektoriem, gan ar uzņēmumu pārstāvjiem un Latvijas skolu pedagogiem – karjeras konsultantiem.

Karjeras nedēļa šogad Latvijā norisinājās no 10. līdz 17. oktobrim, bet galvaspilsētas izglītības iestādēs karjeras nedēļas pasākumi notika līdz pat 21. oktobrim, tajā skaitā konkursi, spēles, semināri, meistarklases, radošas darbnīcas, ekskursijas un tikšanās ar dažādu profesiju pārstāvjiem. Karjeras nedēļas pasākumos Rīgā iesaistījās 115 skolas, 13 interešu izglītības centri un 15 bērnudārzi.

Karjeras nedēļas pasākumus galvaspilsētā organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar tā padotības iestādēm – Rīgas pašvaldības skolām un  Rīgas Izglītības  un informatīvi metodisko centru.

Papildinformācija par konferenci un tās darba kārtība pieejama mājaslapā, kā arī pie Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskā centra Izglītības vadības un projektu nodaļas galvenās speciālistes Kitijas Čipānes, tālr. 67105546, e-pasts: [email protected].