PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Klāt konkurss “Šodien laukos”  – trīs posmos, trīs vecuma grupās!
Klāt konkurss “Šodien laukos” – trīs posmos, trīs vecuma grupās!
Foto: Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs
Jau septīto reizi Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs aicina skolēnus (t.sk. pirmsskolas izglītojamos) piedalīties konkursā “Šodien laukos”, lai, dodoties dabā un pildot dažnedažādus uzdevumus, pilnveidotu savu izpratni par lauksaimniecību, mežsaimniecību un zivsaimniecību. Arī šogad konkurss tiks organizēts trīs vecuma grupām un norisināsies visa gada garumā sociālo tīmekļu vietnēs Facebook un Instagram, kā arī Valsts Lauku tīkla mājas lapā. Noslēgumā, kā jau ierasts, vērtīgas balvas kā individuālajiem dalībniekiem, tā klasēm un kolektīviem!

Kā pirmie konkursā no marta sākuma līdz maija beigām aicināti piedalīties skolēni vecumā no 12 līdz 16 gadiem, startējot individuāli vai kā klase/kolektīvs. Katram mēnesim būs noteikta lielā tēma - lauki, meži vai ūdeņi, kuras ietvaros tiks izsludināts mēneša lielais uzdevums. Katra uzdevuma izpildei būs noteikts laika ierobežojums, un par katru izpildīto uzdevumu žūrija piešķirs punktus, kas konkursa izskaņā summēsies, ļaujot noteikt uzvarētāju. Šo triju mēneša laikā būs arī papilduzdevumi, kuros iegūtie punkti ļaus palielināt kopējo vērtējumu un virzīties tuvāk uzvarai. Lai gan uzdevums būs vienāds, individuālos dalībniekus un klases/kolektīvus vērtēs atsevišķi. Konkursa noslēgumā – jūnija sākumā, 3 labākie individuālie dalībnieki un 3 veiksmīgākās klases/kolektīvi saņems vērtīgas balvas.

Mazākos – bērnus vecumā no 3 līdz 7 gadiem, konkurss aicinās izzināt laukus, mežus un ūdeņus pašā vasaras viducī – jūlijā. Arī šeit startēt būs iespējams kā individuāli, tā pirmsskolas izglītības iestādes grupiņas komandā. Dalībnieki ar  lielāko punktu skaitu iegūs vērtīgas, vecumam atbilstošas, balvas.

Noslēdzošais konkursa posms 8 līdz 11 gadus veciem bērniem notiks valsts svētku mēnesī – novembrī. Atšķirībā no pirmajiem konkursa posmiem, šajā piedalīties tiks aicināti tikai individuālie dalībnieki. Arī šajai grupai būs jāizzina trīs lielās tēmas – lauki, meži, ūdeņi un jāpilda ar tām saistīti uzdevumi. Posma uzvarētājus noteiks žūrija, un balvās tie saņems vērtīgas, gadalaikam  un svētkiem atbilstošas balvas.

Katram posmam ir atsevišķs nolikums, kas būs pieejams vienlaikus ar konkrētā posma izsludināšanu Valsts Lauku tīkla mājas lapā. Arī katra posma veicamais uzdevums un precīzs balvu fonds tiks publicēti reizē ar konkrētā posma izsludināšanas informāciju. Pirmais konkursa posms un uzdevums tiks atklāts jau marta sākumā, tāpēc aicinām sekot mūsu publicētajai informācijai sociālo tīklu tīmekļa vietnēs!

Pavadi savu laiku radoši, izzinoši un interesanti – piedalies konkursā “Šodien laukos”!

Noderīgi! Ieskats aizvadītā gada konkursa norisē Facebook un Instagram.

Papildu informācija e-pastā: [email protected]

 

Reklāmraksts